Skip to main content

Spaanse bisschop Novell verliefd op schrijver van satanische erotische fictie

09/09/2021
Beeld: Wiki Commons

Bisschop Novell in Spanje stopte vorige maand nadat hij verliefd was geworden op een vrouw. De vrouw staat bekend om het schrijven van satanische erotische fictie.   

Xavier Novell, 11 jaar geleden de jongste bisschop van Spanje, noemde “persoonlijke redenen” voor het aftreden. De 52-jarige bisschop meldde maandag dat hij verliefd was geworden op Silvia Cabballol. Silvia is een psycholoog en de auteur achter werken als The Hell of Gabriel’s Lust. Het boek gaat over God en Satan met een complot om iemands waarden en religieuze overtuigingen aan het wankelen te brengen. Een reis naar sadisme, waanzin, lust en een strijd tussen goed en kwaad.

Novell ging niet direct in op alle geruchten over zijn relatie. Maar had wel te vertellen dat hij ‘verliefd was’ en ‘dingen goed wilde doen’. Novell heeft naar verluidt verschillende keren met Vaticaanse functionarissen gesproken, naast de paus, voordat hij goedkeuring kreeg voor zijn ontslag. Het bisdom Solsona, waar hij als bisschop diende, laat in een reactie weten dat er niks bevestigd kan worden en dit een persoonlijke zaak is voor de ex-bisschop. 

Voordat de bisschop zich bij de geestelijkheid voegde leefde hij zijn leven als ieder ander mens. Novell werd verliefd op een 18-jarig meisje toen hij jonger was, wilde kinderen krijgen en trouwen. Novell heeft een geschiedenis van het uitvoeren van exorcisme, opvattingen over abortus en sprak steun uit voor homo-conversietherapie en Catalaanse onafhankelijkheid. Alles werd als controversieel beschouwd.

Leave a Reply