Skip to main content

Spotify gaat bij podcasts doorverwijzen naar feitelijke informatie over COVID-19

31/01/2022
Spotify
Afbeelding via Unsplash

Toen artiesten hun discografieën van het platform begonnen te halen vanwege de groeiende bezorgdheid over de verspreiding van desinformatie over COVID-19, heeft Spotify aangekondigd dat het nu een inhoudsadvies zal toevoegen aan podcast-afleveringen die viruspraat bevatten.

CEO Daniel Ek deed de aankondiging via Spotify’s website, in een poging om “de lijnen die we hebben getrokken tussen wat wel en niet acceptabel is” te verduidelijken.

“Op basis van de feedback van de afgelopen weken is mij duidelijk geworden dat we de plicht hebben om meer te doen om evenwicht en toegang te bieden tot algemeen aanvaarde informatie van de medische en wetenschappelijke gemeenschappen die ons door deze ongekende tijd leiden”, schreef Ek. “Deze problemen zijn ongelooflijk complex. We hebben jullie gehoord – vooral de mensen uit de medische en wetenschappelijke gemeenschap – en ondernemen actie.”

De stappen omvatten het nieuwe inhoudsadvies, dat luisteraars zal omleiden naar “up-to-date informatie” over het virus van gezondheidswerkers. Ek schrijft dat het “de komende dagen naar landen over de hele wereld zal worden uitgerold” en dat hij gelooft dat het de “eerste in zijn soort door een groot podcastplatform” is.

“We nemen dit serieus en zullen blijven samenwerken met experts en zwaar investeren in onze platformfunctionaliteit en productmogelijkheden ten behoeve van zowel makers als luisteraars”, legt Ek uit. “Dat betekent niet dat we het altijd goed doen, maar we zijn toegewijd aan leren, groeien en evolueren.”

Leave a Reply