Skip to main content

Stevige dosis powervrouwen in ‘The Marvels’

03/11/2023

Marvel Studios is hofleverancier van jouw favoriete superhelden-films, zoals ‘The Avengers’, ‘Black Panther’ en’Spider-Man: No Way Home’ en ze komen binnenkort met hun nieuwste blockbuster ‘The Marvels’. De film geeft een nieuw perspectief op de verhaallijnen en karakters uit de film Captain Marvel, en de Disney+ series Ms. Marvel en WandaVision.

Bijna de hele cast van deze film bestaat uit powervrouwen. Captain Marvel herrijst opnieuw uit de as met de ongeëvenaarde Brie Larson, die al eerder schitterde als deze superheldin in ‘Captain Marvel’ en ‘Avengers: Endgame’. Ms. Marvel, oftewel de jonge superfan van de originele Avengers, Kamala Khan, wordt vertolkt door de veelbelovende 20-jarige Iman Vellani. En tot slot neemt Teyonah Parris de rol van Monica Rambeau op zich, een rol die ze eerder speelde in de Disney+ serie ‘Wandavision’. Teyonah is verder ook een bekend gezicht uit ‘Mad Men’ en ‘They Cloned Tyrone’. Girl power in volle glorie!

In ‘The Marvels’ heeft Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, haar identiteit teruggeclaimd van de Kree, die haar lange tijd onderdrukten. Ze heeft haar wraak genomen op de Supreme Intelligence, maar niet zonder onverwachte consequenties. Nu draagt Carol de last van een universum in chaos. Haar pad kruist een bizar wormgat dat verbonden blijkt te zijn met een Kree-revolutionair, en dit leidt tot een onwaarschijnlijke samenwerking met Kamala Khan, een superfan uit Jersey City die bekend staat als Ms. Marvel, en met Captain Monica Rambeau, Carol’s nichtje en momenteel een S.A.B.E.R. astronaut. Samen vormen ze een onverslaanbaar trio met één missie: het universum redden, en dat noemen ze ‘The Marvels’.

In Marvel Studios’ nieuwste masterpiece ‘The Marvels’ schitteren niet alleen Brie Larson als Captain Marvel, maar ook Teyonah Parris, Iman Vellani, Zawe Ashton, Gary Lewis, Seo-Jun Park, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh en de iconische Samuel L. Jackson.

Vanaf 8 november 2023 kun je Marvel Studios’ ‘The Marvels’ bewonderen in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier de trailer