Skip to main content

Suède sneakers schoonmaken: de ultieme guide

20/03/2023maart 28th, 2023
suède sneakers schoonmaken

Suède sneakers zijn een favoriete keuze voor velen dankzij hun stijlvolle en tijdloze uitstraling. Echter, het onderhouden van deze schoenen kan soms een uitdaging zijn. In deze guide ontdek je hoe je jouw suède sneakers kunt schoonmaken zonder de kwaliteit en het materiaal te beschadigen. Lees verder voor stapsgewijze instructies en nuttige tips om je sneakers er altijd op hun best te laten uitzien.

 1. Benodigdheden verzamelen: Om te beginnen met het schoonmaken van je suède sneakers, heb je de volgende benodigdheden nodig:
 • Een zachte borstel (bij voorkeur een suèdeborstel)
 • Een suède gum of zachte potloodgum
 • Een schone, droge doek
 • Mild schoonmaakmiddel
 • Een kom met lauw water
 1. Verwijder het oppervlakkige vuil: Voordat je begint met het schoonmaken van je suède sneakers, zorg je ervoor dat ze volledig droog zijn. Gebruik de zachte borstel om voorzichtig het oppervlakkige vuil en stof te verwijderen. Borstel altijd in dezelfde richting, zodat de suèdevezels niet te beschadigen.
 2. Gebruik de suède gum: Voor hardnekkige vlekken of vuil, gebruik je de suède gum of een zachte potloodgum om voorzichtig over de vlek te wrijven. Dit helpt namelijk om vlekken en vuil op te heffen zonder het materiaal te beschadigen.
 3. Maak een mild schoonmaakmiddel aan: Meng een paar druppels mild schoonmaakmiddel met lauw water in een kom. Doop een schone doek in het sopje en wring het overtollige water eruit. Voor het schoonmaken van je suède sneakers, wil je dat de doek vochtig is, maar niet doorweekt.
 4. Reinig de schoenen: Wrijf voorzichtig met de vochtige doek over de schoenen, met speciale aandacht voor de vlekken. Zorg ervoor dat je niet te hard wrijft, omdat dit de suèdevezels kan beschadigen.
 5. Droog de schoenen: Nadat je de schoenen grondig hebt gereinigd, gebruik je een droge doek om ze voorzichtig droog te deppen. Laat de schoenen daarna volledig aan de lucht drogen, uit de buurt van direct zonlicht of hittebronnen.
 6. Borstel opnieuw: Zodra de schoenen volledig droog zijn, gebruik je de zachte borstel om de suèdevezels weer op te fluffen. Dit helpt om de originele textuur en uitstraling van je sneakers te herstellen.

Het schoonmaken van je suède sneakers op de juiste manier, zal ervoor zorgen dat ze er altijd fris en schoon uitzien. Volg deze eenvoudige stappen om je sneakers te reinigen en hun levensduur te verlengen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om zo lang mogelijk van je sneakers te genieten!