Skip to main content

T-Pain zegt dat hij Jay-Z’s “D.O.A.” persoonlijk nam in ‘Drink Champs’

09/08/2021augustus 12th, 2021
Beeld: Flickr / Scott Blackburn

T-Pain geeft toe dat hij dacht dat D.O.A van Jay-Z een persoonlijke diss-track was. Death of Auto-Tune voelde volgens T-Pain als een persoonlijke dis, omdat hij zichzelf destijds als het gezicht van autotune zag. In een recente Drink Champs-podcast geeft Teddy Pain een gedetailleerde uitleg over de situatie.

“D.O.A.” werd uitgebracht en fans namen al snel aan dat het T-Pain was die het doelwit was. Toen co-host N.O.R.E de vraag stelde of T-Pain dacht dat D.O.A een gerichte diss was toen hij het voor het eerste hoorde, was het antwoord dan ook: Natuurlijk! “Ik ben hier het gezicht van. Net zoals Lil Yachty het gezicht was van mompelrap – wanneer iemand het over mompelrap had, was Lil Yachty de eerste die naar voren kwam. Ik was het gezicht van autotune. Telkens wanneer iemand zei: ‘autotune’, ben ik het gezicht. Dus als je zegt dat autotune gek is, ben ik het gezicht.” 

“De jongens die het hebben gedaan, hebben het geweldig gedaan. T-Pain, hij maakt geweldige melodieën’, legde Hov uit. “Als je naar Kanye luistert, geweldige melodieën. Als je luistert naar [West’s] Say You Will of Heartless, geweldige melodieën. [Lil Wayne en T-Pain’s] Lollipop was een fantastische melodie. Niet Iedereen kan het. Laat die jongens het doen. Ze hebben hun kleine niche, laten we verder gaan. Dat is slechts mijn mening. Ik weet niet of iedereen hetzelfde voelt.”

Jay-z bij hot 97

T-pain vervolgde: “Als ik had gezegd dat verdomde blauwe Yankees verschrikkelijk zijn, zou iedereen zeggen: ‘Oh, ben jij Jay-Z aan het dissen?’ Elke keer dat [Jay] zegt dat iets gek is, is het zo.” Jay sloot het gerucht betreffend het dissen af in een interview met Hot 97 kort na de release van het nummer. Fijn voor Jay-Z, want in een dronken bui was T-Pain bereid om een disstrack op te nemen als antwoord op D.O.A. Gelukkig vond zijn manager dit geen goed idee en zei: ‘Ik denk dat we gewoon een pauze moeten nemen.’ De bedoeling was een muzikale pauze van vier maanden, uiteindelijk werd dat vier jaar voor T-Pain. Uiteindelijk hebben Jay-Z en T-Pain de hele situatie besproken. Wat was de reactie van Jay? T-Pain beweert dat Jay hem op zijn hoofd wreef en hem sloeg met: “Het is allemaal goed, bro.”

Leave a Reply