Skip to main content

Is taurine in Red Bull stierenplas?

25/09/2023
Taurine in Red Bull

Bij het denken aan energiedrankjes schiet één merk waarschijnlijk direct te binnen: Red Bull. Maar zit er taurine in Red Bull? Als gevestigde naam in de energiedrank-industrie, heeft het Oostenrijkse merk een enorme populariteit, vooral onder de jongere generatie. Niet alleen biedt het een stimulerende kick, maar het merk is ook nauw verbonden met topsport door het sponsoren van grote atleten zoals Memphis Depay en Max Verstappen. Sommige mensen drinken zelfs meerdere blikjes per dag omdat zij de smaak simpelweg heerlijk vinden.

Mythes over taurine in Red Bull

Het internet staat af en toe vol met geruchten en speculaties. Een daarvan is dat taurine – een ingrediënt in energiedrankjes zoals Red Bull – afkomstig zou zijn van stierenurine of -sperma. De naam ’taurine’ is inderdaad afgeleid van ‘Taurus’ (Latijn voor stier), wat bijdraagt aan deze verwarring. Hoewel taurine in stieren zit, maakt Red Bull hier geen gebruik van.

Wat is taurine?

Taurine is niet zomaar een willekeurige toevoeging aan energiedrankjes. Het is een essentieel aminozuur dat aanwezig is in het menselijk lichaam en ons dagelijkse voedsel. Zo komt taurine in hoge concentraties voor in spieren, hart en bloed. Wij mensen maken de veelbesproken stof dus zelf ook aan in onze lichamen.

Wat betreft Red Bull: het bedrijf geeft zelf aan dat de taurine in hun energiedrankjes synthetisch wordt geproduceerd door farmaceutische bedrijven van topkwaliteit. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van dieren, en al zeker niet van stierenurine.

Dus, de volgende keer dat je een blikje Red Bull opent, weet je dat de taurine in jouw drankje helemaal niets te maken heeft met stierenurine en dat het een ingrediënt is dat ook nog eens goed is voor jouw lichaam.

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Meer informatie over taurine kun je vinden in de onderstaande video.