Skip to main content

Twitter reageert op #UnmuteUs, het protest van de cultuursector

21/08/2021
#unmuteus
Beeld: IG/ Q_dance

#UnmuteUs is een protest tegen de coronamaatregelen met betrekking tot de cultuursector. Duizenden mensen verzamelden zich vandaag op pleinen in de grote steden. Het protest kreeg internationaal aandacht, maar zoals altijd, zijn er ook mensen die het protest niet ondersteunen. Op Twitter volgden dan ook verhitte discussies. Wij maakten een selectie van de meest opvallende tweets.

Op onder andere de Amsterdamse Dam kwamen organisatoren van festivals, muzikanten, dj’s, bartenders, theatermakers en vele anderen uit de cultuursector bij elkaar. Ze lieten zich horen na lange tijd “stilgehouden” te zijn geweest door de overheid. Vandaar de tag #UnmuteUs. De demonstranten eisten dat vanaf 1 september alle evenementen weer op volle capaciteit mogen draaien. Bekijk de reacties hieronder.

Vaccinatieplicht

Sommige tegenstanders van het #UnmuteUs protest, waren het voornamelijk oneens met de vaccinatieplicht. Zij pleiten voor de keuzevrijheid om je niet te laten vaccineren zonder dat dit je bewegingsvrijheid belemmert. Meerdere mensen voelen zich gediscrimineerd vanwege hun keuze zich niet te laten vaccineren. Ze beweren dat #UnmuteUs zich niet voldoende heeft uitgesproken tegen de vaccinatieplicht voor evenementen en testen voor toegang.

Leave a Reply