Skip to main content

Van Gaal haalt uit naar Rutte

13/11/2021
Louis van Gaal

Dat Louis van Gaal geen blad voor zijn mond heeft, is algemeen bekend. Het was dan ook wachten op het moment dat Van Gaal iets zou zeggen over het coronabeleid in Nederland en gisteren was het moment eindelijk daar. Van Gaal noemt de nieuwe maatregelen ‘triest’ en ‘onbegrijpelijk’. 

Gisteren tijdens een persconferentie was het raak. Van Gaal kon er niet met zijn hoofd bij dat het Nederland opnieuw in een lockdown moet. Hij maakte de vergelijking met Portugal waar helemaal geen problemen meer zijn en inmiddels 98 procent van de bevolking gevaccineerd is. Ook merkte de coach op dat de aantal besmettingen laag zijn en ziekenhuizen niet vol liggen met coronapatiënten.

‘Meneer Rutte is leider van dit volk en daar mag je wat van vinden. Ik ben geen expert. En corona is belangrijker dan voetbal, maar ik heb anderhalf jaar geleden al gezegd: als je maatregelen neemt, moet je controleren en handhaven. Van Dijk had supporters opgeroepen om Oranje te komen steunen, dat kan simpelweg niet meer.’

Louis van Gaal

Het onbegrip voor het beleid van het kabinet-Rutte is intussen groot bij de coach van het Nederlands elftal. De impact van lege tribunes zijn we als burger al gewend, maar hij kijkt ook naar de beleving. Het is wetenschappelijk al lang bewezen dat er niet of nauwelijks besmettingen zijn in voetbalstadions.  Volgens Van Louis van Gaal ligt het natuurlijk ook gedeeltelijk aan het volk. De coach legde uit dat mensen in Portugal volgzamer zijn, maar dat het ook met leiderschap te maken heeft.

Leave a Reply