Skip to main content

Video: Duitsers geschokt door gewaagde outfit Máxima

12/11/2021
Koningin Maxima

Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Noorwegen stal Máxima de show met haar ’gatenjurk’. De jurk met ’cut-outs’, ontworpen door de in Nederland woonachtige Deense modeontwerper Claes Iversen, bleef ook niet onopgemerkt bij onze oosterburen. Volgens een Duits blad was de outfit nogal gewaagd en zag het er ’buitenaards’ uit.

Máxima staat algemeen bekend als een Koningin met fashionable outfits. Zo droeg Máxima in 2010 een leren jurk met leren laarzen. In 2016 tijdens een bezoek aan Parijs droeg ze een jurk van Tom Ford. Het zwarte ontwerp met roze-witte ‘swirl’ print van Tom Ford was hét onderwerp van gesprek. Zo zag de een er puzzelstukjes in, terwijl de ander geslachtsdelen meende te zien. Ook had Máxima een grijze mantel met applicaties aan van Claes Iversen tijdens een bezoek aan Duitsland. De mantel kwam in opspraak doordat de Duitse media de applicaties op hakenkruizen vonden lijken.

Het gaat vaak om kleding die voor een burger heel normaal zouden moeten zijn, maar omdat het over Koningin Máxima gaat is het al snel gewaagd. Het vergrootglas op het Koningshuis heeft duidelijk weinig effect op de outfit keuze van Máxima.
Hieronder kan je de beelden zien:

Leave a Reply