Skip to main content

Vijf spelers van Oranje onder 19 jaar naar huis gestuurd

07/09/2021
Beeld: Flickr / Martin Abegglen

De KNVB heeft dinsdag bevestigd dat bondscoach Bert Konterman van Oranje onder 19 jaar vijf spelers naar huis heeft gestuurd. Het gaat om Rio Hillen, Mimeirhel Benita, Xavi Simons, Naci Ünüvar en Ar’jany Martha. 

De vijf spelers kwamen maandag al niet in actie in een oefenwedstrijd tegen Italië. Volgens De Telegraaf zouden Benita en Martha op de kamer vrouwen hebben uitgenodigd. De andere drie  spelers waren naar verluidt op de harde muziek afgegaan en kort in de kamer. Wat de verdere gevolgen waren voor de jongens is niet duidelijk. De KNVB wil alleen bevestigen dat de jongens niet langer deel uitmaken van de selectie. 

“Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren.”

KNVB

De wedstrijd tegen Italië was voor Oranje onder 19 jaar de eerste interland in bijna twee jaar. Oranje onder 19 jaar werkt toe naar de eerste kwalificatieronde voor het EK 2022. De ploeg van Konterman zit in een groep met Israël, Cyprus en Moldavië. 

Leave a Reply