Skip to main content

Waarom is de cryptomarkt vannacht zo erg ingestort?

04/12/2021

Voor de mensen die zich weleens bezig houden met cryptocurrencies is het een vreemde tijd. Nadat Bitcoin enkele weken geleden nog een all-time high beleefde door de 69.000 per coin aan te tikken, vindt er nu een complete instorting van de markt plaats. Coins als Bitcoin en Ethereum zijn in een nacht heftig gedaald. Dit, terwijl er door velen juist voorspeld werd dat ze gigantisch zouden stijgen. Is er reden voor paniek of is dit normaal rond deze tijd van het jaar? En hoe kan het dat een markt zo snel kan dalen?

Een van de mogelijke redenen die voor deze crash heeft kunnen zorgen, is het nieuws dat Jerome Powell zijn positie als chairman van de Amerikaanse centrale bank verlengd is. Jerome Powell is verantwoordelijk om de Amerikaanse economie gezond te houden tijdens de economische after effects van de pandemie. Miljardair crypto investeerder Mike Novogratz waarschuwde enkele dagen geleden dat Powell de opmars van de cryptomarkt wilt afremmen. Amerika heeft te maken met de sterkste inflatie van de afgelopen dertig jaar en dat zou de reden zijn waardoor Powell met extra maatregelen zou komen. Maatregelen die dus vervelend kunnen worden voor de cryptomarkt.

Ook de opmars van het omicron variant heeft invloed op de markt. Zo eindigde Wallstreet hun achtbaan-achtige week ook met verlies. Het WHO(World Health Organisation) meldde dat het nieuwste variant al in 38 landen is gesignaleerd.

Hoewel de markt niet verder is gezakt na de grote crash van vannacht, blijven er mensen die alert zijn. Voor veel mensen is dit echter geen reden voor paniek en juist een moment om in te kopen. Alleen de toekomst zal het leren en we weten allemaal hoe onvoorspelbaar die is. Wij adviseren vooralsnog om je zelf goed in te lezen voordat je begint met investeren.

Leave a Reply