Skip to main content

Warner Music Group heeft 300 entertainment overgenomen

17/12/2021

Warner Music Group heeft 300 Entertainment gekocht. Artiesten zoals Megan Thee Stallion, Young Thug en zijn label Young Stoner Life zitten bij 300 Entertainment. Sinds de lancering bijna tien jaar geleden was er al een distributiedeal tussen 300 en Atlantic Records. De overname is het bewijs van een succesvolle langdurige samenwerking.

De overname werd in een verklaring afgelopen donderdag gedeeld. De 300 mede-oprichter en CEO Kevin Liles ziet het als een ‘natuurlijke evolutie’ voor het label. Met Warner wil de CEO de wereldwijde impact van 300 entertainment vergroten. De overname valt dan ook niet verkeerd, aangezien Warner als een familie wordt omschreven in de verklaring.

300 werd in 2012 opgericht door Liles, Lyor Cohen, Roger Gold en Todd Moscowitz. Andere huidige 300 artiesten zijn Gunna, Waterparks, Tee Grizzley, Maria Becerra, Snot en meer. Eerder deze maand verwelkomden 300 Mary J. Blige’s Mary Jane Productions in de selectie. Als onderdeel van de overnameovereenkomst behoudt 300 zijn onafhankelijke identiteit.

Leave a Reply