Skip to main content

Wat te doen op Koningsdag 2023? Een overzicht van de leukste hiphop events op Koningsdag events

22/04/2023april 24th, 2023
koningsdag events 2023

Wat te doen op Koningsdag 2023? Als je op zoek bent naar de leukste Koningsdag events van 2023, maak je dan maar geen zorgen. We got you! Het is alweer bijna tijd om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren met verschillende evenementen en festiviteiten in het hele land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste Koningsdag- en nacht evenementen in Nederland bespreken. We zouden Complex NL niet zijn als de focus niet uitging naar de leukste hiphop feestjes!

Koningsdag events 2023 in Amsterdam 

Amsterdam is de stad waar de grootste Koningsdagviering van Nederland plaatsvindt. Duizenden mensen komen naar Amsterdam om deel te nemen aan de festiviteiten. De stad is afgezet voor verkeer, en er zijn overal podia en kraampjes waar je lekker kunt eten en drinken en genieten van live muziek en optredens.

26-04-2023: Unwise x Filling PiecesFilling Pieces en Unwise hebben de handen ineen geslagen voor een outdoor King’s Night event waarvan we nu al weten dat het mega gezellig gaat worden. Met live optredens van onder andere sor en Jarreau Vandal achter de draaitafels, is het nu al een avond om niet te vergeten. Haal je tickets hier

26-04-2023: Het Koningsparadijs – Voor hiphop, R&B, latin en dancehall moet je bij het Koningsparadijs zijn in de WesterUnie. Haal je kaartje voor dit in- & outdoor festival voor €30. 

27-04-2023: Urban Music Festival – Broederliefde, Chivv, Mula B en vele, vele anderen staan weer op het jaarlijkse Urban Music Festival. Haal je tickets hier en sleur je vrienden mee naar het Rhonepark! 

27-04-2023: Kingsland – Kingsland is hét Koningsdag event van het jaar en ook dit jaar zal niet teleurstellen. Met optredens van Frenna, Ronnie Flex, Antoon en meer, moet je hier natuurlijk bij zijn. Haal je tickets hier

27-04-2023: Boatchella – De allerleukste hiphop, R&B en afrotunes beleef je vanaf Boatchella op het water! Neem je vrienden mee en vier Koningsdag op de boot in Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en vele andere steden! 

27-04-2023: Yusu BlockpartyYusu Coffee geeft een blockparty in het Oosterpark in Amsterdam, in samenwerking met TNO en SECLUDED. Het beste van alles is, dat je hier de hele dag gratis kan dansen, want je hoeft geen entree te betalen. 

27-04-2023: Aiche Cream x Waterkant – Nog zo’n gezellig gratis feestje. RSVP via Rsvp@aiche.world voor een middag met muziek van Jarreau Vandal, Siggy & Dins, Ruskey en meer. 

27-04-2023: Tribes – Op Koningsdag keert Tribes terug naar de Paradiso voor je favoriete Amapiano sounds. Haal je tickets hier.

27-04-2023: Stewww Blockparty – Stewww organiseert tijdens Koningsdag een gratis Blockparty voor de Filling Pieces flagshipstore in Amsterdam. Check hun IG voor meer informatie.

Koningsdag events 2023 in Rotterdam  

Dit jaar viert Willem Alexander dat hij tien jaar koning is en waar kan je dat beter vieren dan in de 010? De koning zal zijn verjaardag dit jaar dus vieren in Rotterdam! Wat te doen op Koningsdag in Rotterdam? Check de lijst hieronder. 

27-04-2023: Kingsland – Kingsland is hét Koningsdag event van het jaar en is natuurlijk ook in Rotterdam te bezoeken. Met optredens van Idaly, Afrojack, Kevin en meer, moet je hier natuurlijk bij zijn. Haal je tickets hier

27-04-2023: Boatchella – De allerleukste hiphop, R&B en afrotunes beleef je vanaf Boatchella op het water! Neem je vrienden mee en vier Koningsdag op de boot in Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en vele andere steden! 

27-04-2023: Kralingse Bos Festival – Bokoesam, ADF Samski, Broederliefde en meer verzamelen zich dit jaar op het podium van het Kralingse Bos Festival. Haal je tickets hier

Koningsdag events in Den Bosch

27-04-2023: Smèrrig – Onder andere Poke en Afro Bros staan dit jaar op het Smérrig festival in Den Bosch. Bestel je tickets hier.

Koningsdag events in Den Haag

27-04-2023: Kingsworld – Boef, Sarita Lorena, KM, DJ Wef en meer staan op de main stage van Kingsworld in Den Haag dit jaar! Haal je tickets hier.

Koningsdag in Nijmegen

27-04-2023: Froday – Zelfs in Nijmegen hebben we wat wils! Voor de lekkerste afrobeats en amapiano sounds ga je naar Froday, waar dit jaar een speciale Kingsday editie gehost wordt! Haal je tickets hier.

Koningsdag events in Utrecht

26-04-2023: CHAMOS – Op Koningsnacht draaien FS Green, Drea en Hyalyte, hiphop, R&B, Afro, house en meer tijdens CHAMOS in Tivoli Vredenburg. Haal je tickets hier.