Skip to main content

Ga voor de grap eens op Instagram kijken op de profielen van Lil Baby, Post Malone, Future, Eminem, DJ Khaled en Timbaland. Wat zie je? Allemaal aapjes. Wat is dit precies? Wij leggen het je kort uit.

NFT’s. In het najaar van 2021 misschien wel het meest gebruikte woord in de creatieve industrie. Non-Fungible Tokens staat het voor. Het zijn digitale objecten die je kan bezitten op de blockchain. De blockchain is een gedecentraliseerde database waarin aan de hand van transacties te zien is wat jij bezit of overmaakt naar anderen.

Dit jaar is de hype rondom NFT’s ontploft met de Cryptopunks en Bored Ape Yacht Club voorop. Digitale kunst. Zo kan je het zien. Cryptopunks zijn 8bit poppetjes en worden al verkocht voor miljoenen aan verschillende verzamelaars. Ik noem maar een Jay Z, Snoop Dogg, Serena Williams en Steve Aoki.

Met de Bored Ape Yacht Club heb je ook ”utilities” als je die NFT bezit. Je krijgt rechten en privileges. Als je een NFT van een ”Ape” bezit mag je naar exclusieve events, yacht-parties, festivals en behoor je tot een community op verschillende platforms.

Nu hoor ik je denken; voor wat moet ik miljoenen betalen voor die onzin? Dat is nou net het puntje van discussie. De hype is zo gigantisch dat iedereen meegaat erin en daarom ook de reden dat die dingen zo duur zijn nu.

Mocht je je nou ├ęcht willen verdiepen in dit onderwerp: raden we je aan om verschillende zelfstudie kanalen te volgen waarin de gehele NFT/Blockchain/Crypto wereld wordt uitgelegd. Hieronder een lijstje met onze fav’s:

Crypto:
– allesovercrypto.nl
– Bitkoning
– Whiteboard Crypto
The Defiant
Fin Tek


NFT’s:

– Matt’s Crypto
– Brett Malinowski
– GaryVee
– Giancarlo buys tokens

Leave a Reply