Skip to main content

Personeel Burger King stopt: ”We kappen ermee”

13/07/2021juli 28th, 2021
burger king

Lincoln Nebraska: In een Burger King in de Verenigde Staten stopt al het personeel. Zij laten het filiaal waar ze werken leeg achter. Alle werknemers en de floormanager hebben als gevolg van steeds slechter wordende werkomstandigheden, ontslag genomen. Ze lieten klanten van het franchise restaurant via het bord bij de ingang weten dat het restaurant onbemand was. “We stoppen er allemaal mee”, stond in grote letters op het bord, “Excuses voor het ongemak.”

Personeel Burger King stopt

Zowel de managers als het personeel dienden hun ontslag in voordat ze besloten de boodschap op het bord te delen. Manager Rachael Flores zegt dat het restaurant zwaar onderbemand is en ze vaak 50 tot 60 uur per week moeten werken. Daarnaast schijnt bijvoorbeeld de airconditioning kapot te zijn, waardoor het in de keuken heter dan 30 graden kan worden. Onlangs moest Flores zelfs naar de spoedeisende hulp gebracht worden, omdat ze uitgedroogd was. “Ze zijn door zoveel districtmanagers heengegaan sinds ik floormanager ben. Niemand is nog naar de zaak gekomen om me te ondersteunen. Je kunt echt niet op ze bouwen”, aldus Flores.

Nadat de foto van het bord waarop hun vertrek werd aangekondigd viraal ging op Facebook, werd de manager door haar bazen gebeld: de boodschap moest direct van het bord af. Nadat de boodschap verwijderd was, werd deze vervangen door een oproep om te komen solliciteren. Later die dag is de manager ontslagen, al zal dit haar niet veel verdriet doen, aangezien ze haar ontslag al had ingediend. Burger King zelf heeft nog niet gereageerd.

Leave a Reply