Skip to main content

We spraken Les Twins over hun unieke samenwerking met Hennessy

22/09/2021
Les Twins
Beeld: IG/ officiallestwins

Een van ‘s werelds meest bekende cognachuizen, Hennessy, slaat de handen ineen met Les Twins. De samenwerking lijkt op het eerste gezicht vergezocht. Een tweeling die het meest bekend staat om hun ongeëvenaarde danstalent en een cognachuis zijn geen voor de hand liggend paar. Toch wisten Les Twins ons ervan te overtuigen dat er meer achter de samenwerking zit. Ze hostten namelijk een event om de samenwerking te promoten en daar waren wij natuurlijk bij.

Larry en Laurent Bourgeois

Beeld: IG/ officiallestwins

Larry en Laurent wonnen niet alleen de hoogste prijzen van de grootste danscompetities ter wereld, ze tourden ook met niemand minder dan the queen herself: Beyoncé. De onafscheidelijke broers groeiden op in een buitenwijk van Parijs, als jongste van negen kinderen. Ze konden volgens hun familie eerder dansen dan lopen. Zo veroverden ze op jonge leeftijd al de straten van Parijs met hun bijzondere stijl. Nadat ze de Franse versie van Got Talent wonnen, verhuisden ze naar de VS. Daar werden ze op Times Square gezien door Beyoncé en de rest is geschiedenis.

Very Special

Het event in Amsterdam begint met een hapje en een drankje. Aan de bar kun je kiezen tussen de twee cocktails die geïnspireerd zijn op de dansers. Als we allemaal gaan zitten, worden we welkom geheten door iemand van Hennessy. Een kort verhaal over de totstandkoming van de samenwerking volgt, maar al snel geeft ze het woord aan de host. Deze neemt plaats met de mannen van de avond en in een informele interview-achtige setting spreken de drie over het project. Tenslotte mogen er vragen worden gesteld vanuit het publiek en dan gaan de heren weer backstage om de pers te woord te staan. Daar hoorden wij natuurlijk ook bij.

Les Twins
Beeld: IG/ officiallestwins

Complex: Jullie hadden het er beneden al over, maar kunnen jullie iets meer vertellen over hoe jullie verhaal lijkt op dat van Hennessy?

Laurent: Wat Hennessy speciaal maakt is het verhaal erachter. Dat de maker van Hennessy zich niets aantrok van de wat vrienden of familie zeiden over wat wel en niet kon in de wereld. Voor hun was Hennessy de liefde van hun leven en dat is Larry voor mij. We zijn samen geboren en hebben samen een levensdoel. Hij is mijn soulmate. Zo voelt het verhaal van Hennessy ook.

Complex: Hebben jullie ook echt een soort telepathische connectie?

Larry: Ja, het is echt zo. We komen er ook niet onderuit. Weet je wat het is met tweelingen? Er zijn mensen die hun hele leven zoeken naar hun wederhelft of hun soulmate. Wat is nog intenser dan je soulmate? Je twin-flame. Dus wij zijn ook altijd op zoek naar diepe connecties, maar we hebben sowieso elkaar.

Complex: Voelen jullie ook een diepere connectie met Hennessy?

Laurent: Ik denk dat de makers van Hennessy, hoe zij leefden, zo zou mijn leven zijn toendertijd.

Complex: Op het platte land in Frankrijk je passie volgen?

Laurent: Precies.

Larry: Dat was heel diep he?

Complex: *lacht* Ja, dat was even heel snel heel diep inderdaad. Laten we verdergaan met een wat luchtigere vraag over Hennessy. Wat is jullie favoriete Hennessy mixer?

Larry: Om eerlijk te zijn drinken we eigenlijk bijna nooit. Maar, als we drinken, dan is het Hennessy. Puur, natuurlijk.

Laurent: Waar wij vandaan komen is Hennessy echt een cultuur ding. Het is eigenlijk de enige optie als het gaat om alcohol.

Les Twins
Beeld: IG/ officiallestwins

Complex: Als jullie elk persoon (dood of levend) zouden kunnen kiezen om mee te proosten, wie zou dat dan zijn?

Laurent: Michael (Jackson, red.).

Larry: Bob Marley

Laurent: Of Whitney Houston.

Complex: En waarom deze keuzes?

Laurent: Omdat zij echt de beste performers ter wereld waren.

Larry: Ik denk dat het echt leuk zo zijn om met Bob Marley te drinken. Dan zou ik wel “echt” drinken *lacht*.

Complex: Wie van jullie kan eigenlijk het beste tegen alcohol?

Larry: Eigenlijk kunnen we er allebei echt heel goed tegen. Daarom drinken we niet echt. We merken er niets van. We vinden Hennessy gewoon echt lekker.

Laurent: Het is echt zo. Toen we met Hennessy proeverijen gingen doen bijvoorbeeld, moesten we telkens de drank uitspugen. Beiden deden we dat niet en zelfs de anderen die het wel deden waren echt meer dronken dan wij.

Larry: Ik heb geen idee waar het door komt, maar het is echt zo. Ook ‘s ochtends. Geen hoofdpijn, geen kater, niks.

Complex: Allebei echt?

Larry: Ja echt, daarom drinken we bijna nooit en roken we ook niet. Het doet echt niks met ons.

Les Twins in Amsterdam

Complex: Dit is niet jullie eerste keer in Amsterdam, toch? Wat vinden jullie van onze hoofdstad? Als je niet echt drinkt en rookt zou voor velen de lol er al af zijn hier.

Laurent: Totaal niet! Amsterdam is één van mijn favoriete steden.

Larry: Wat ik hier echt leuk vind is dat mode zo belangrijk is in Amsterdam. Je ziet het echt aan het straatbeeld.

Laurent: En dat mensen je gewoon aanspreken op straat om een praatje te maken. Je voelt je snel thuis hier.

Larry: Maar het is ook heel filmisch hier, he. het lijkt op Venetië in New York.

Laurent: Precies! Venetië in New York. Zonder de stank dan, van Venetië.

Larry: *lacht* echt niet! Hier stinken de grachten ook gewoon hoor!

Na de interviews met de pers, wordt natuurlijk de dansvloer vrij gemaakt. Geen van de lovende woorden over de dansers is gelogen. Ze zijn echt helemaal in sync. Hun ability om de muziek te vertalen in beweging en de connectie die ze met elkaar hebben, is ronduit magisch. Om als dansers commerciële bekendheid te bereiken is heel moeilijk. Dat Les Twins het boegbeeld zijn van New Style Hip-Hop, is geheel terecht. Dat is wat de unieke samenwerking met Hennessy kloppend maakt. Beiden zijn iconisch binnen de Hip-Hop cultuur en beiden doen die status meer dan eer aan.

* Hieronder kun je de video zien van het event in Amsterdam.

Leave a Reply