Skip to main content

We spraken Nederlandse producer Roselilah over haar samenwerking met Baby Keem en Kendrick Lamar

24/08/2021

Via een instagram post werd het nummer Family Ties van Baby Keem bekendgemaakt. De post, dat gelijk ook de cover voor het nummer is, was een oude familiefoto waar Keem en zijn neef Kendrick Lamar op staan. 

Complex sprak Roselilah over de productie van het nummer Family Ties van Baby Keem. De productie is gedaan in samenwerking met de Nederlandse producer outtatowntobias. Samen waren ze verantwoordelijk voor de beat van het nummer van Family Ties

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen? 

”Ergens in 2019 kreeg ik een DM van Keem om te samenwerken. Een paar packs gestuurd, maar daarna verwaterde het contact. Uiteindelijk stuurde Outtatowntobias vorig jaar een beat naar Keem. Begin dit jaar hoorden wij dat ze die wilden gebruiken.” 

Je hebt natuurlijk al met meerdere internationale artiesten gewerkt, maar hoe voelt dit?

”Het voelt echt surrealistisch. Ik weet het al vier á vijf maanden, maar dat gevoel blijft toch echt het hetzelfde.”

In maart 2020 was er al een teaser te horen van het nummer Family Ties. Het nummer kwam voorbij toen Baby Keem’s samenwerking met Dave Free’s productiebedrijf werd aangekondigd. In januari verscheen Keem als onderdeel van een reeks korte films van Calvin Klein, die in samenwerking met  pgLang is uitgebracht. 

Baby Keem werkte in april van dit jaar al samen met Travis Scott voor het nummer durag activity. En in maart werd No Sense uitgebracht. Voor aanstaande donderdag staat de release gepland voor het nummer Family Ties van Baby Keem, maar releasedatum voor The Melodic Blue, die deze zomer zou uitkomen, is nog niet bekend.

Leave a Reply