Skip to main content

Yo Gotti wordt naar verluidt mede-eigenaar van MLS Team D.C. United

28/09/2021
Beeld: Flickr/ musicvicarious

Hiphopartiest en labelbaas Yo Gotti breidt naar verluidt zijn investeringsportefeuille uit. Dit nadat hij ermee instemde een klein belang in D.C. United te kopen. De club heeft een waarde van $ 750 miljoen. 

De deal maakt Yo Gotti mede-eigenaar van het team. Hij sluit zich aan bij NFL-speler Mark Ingram II, die in juni van dit jaar investeerde in de club. Volgens berichtgeving heeft Yo Gotti samengewerkt met verschillende andere investeerders. De investeerders zullen naar verwachting een belang van zes procent in de club verwerven. 

Gotti heeft niet publiekelijk over de deal gesproken, maar de investering zou niet als een verrassing moeten komen. De rapper liet een hint vallen toen hij vorige maand werd gespot bij het bijwonen van MLS All-Star Game en een ontmoeting had met MLS-commissaris Don Garber. Hij heeft de afgelopen jaren ook een vriendschap opgebouwd met de co-voorzitters van D.C. United, Jason Levien en Steve Kaplan. Zijn relatie met Levien en Kaplan komt voort uit hun investeringen in Gotti’s thuisstad Memphis Grizzlies van de NBA.

Yo Gotti geeft niet vaak iets prijs, maar onthulde op zijn laatste album Untrapped dat hij 20 miljoen in zijn zak kon steken door verschillende investeringen. Een van zijn succesvolle investeringen was CMG, het platenlabel dat hij oprichtte. In juli werd hij uitgeroepen tot ‘All-Rap Caviar Coach Of The Year’. Spotify’s RapCaviar erkende Yo Gotti voor het meedogenloze werk dat hij heeft geleverd met de artiesten die bij het label zijn getekend. In drie jaar tijd bouwde Gotti CMG tot een geduchte tegenstander voor andere labels. Met artiesten zoals Moneybagg Yo, Blac Youngsta and BlocBoy JB en 42 Dugg heeft Yo Gotti echt een goudmijntje gebouwd. 

Leave a Reply