Skip to main content

YouTube blokkeert alle inhoud over anti-vaccins

01/10/2021

Afgelopen woensdag kondigde YouTube aan dat het “medische informatiebeleid” wordt uitgebreid met inhoud dat zich verzet tegen alle vaccinaties. In simpele taal: Alle video’s worden verwijderd waarin wordt beweerd dat vaccinaties niet efficiënt zijn.

De beleidswijziging geldt ook voor video’s waarin men beweerd dat vaccinaties schadelijke ingrediënten en/of volgapparatuur bevat. YouTube heeft gezworen alle inhoud te verwijderen die beweert dat goedgekeurde vaccins kanker, impotentie, autisme en meer veroorzaken. Dit algemene verbod komt nadat YouTube een medisch informatiebeleid heeft opgesteld als reactie op mensen die tegen Covid-19-vaccins zijn.

Volgens YouTube zou het beleid van toepassing zijn op inhoud die “in strijd is met de richtlijnen van de lokale gezondheidsautoriteiten of de WHO over de veiligheid, werkzaamheid en ingrediënten van vaccins”, inclusief soortgelijke video’s over vaccins tegen mazelen en hepatitis B. 

Maar zelfs als YouTube een hardere houding aanneemt tegen verkeerde informatie, krijgt het overal ter wereld te maken met terugslag. Duitstalige kanalen van de Russische omroep RT werden dinsdag verwijderd van YouTube. Volgens YouTube hadden de kanalen het beleid over Covid-19 geschonden.

Leave a Reply