Skip to main content

Go Noticed: Het vieren van de kleurrijke stijl van lokale talenten en communities

11/05/2022januari 3rd, 2023

Ondanks dat er in de Nederlandse straten veel verschillende subculturen te vinden zijn, is streetwear iets van allerlei hoeken. Denk bijvoorbeeld aan skaters, dansers, artiesten en kunstenaars. De inclusieve gemeenschappen staan bekend om hun individualiteit, creativiteit, stijl en flair. 

In de nieuwe campagne van Zalando schitteren lokale talenten en communities vanuit heel Nederland terwijl ze vast worden gelegd in hun thuisstad. Zo bieden ze een kijk in de diverse en kleurrijke stijl van de Europese streetwear wereld. Wie zijn de lokale pioniers op het gebied van de streetwear-gemeenschap?

Rotterdam haar ondergerepresenteerde skaterscene

De skatewereld en streetwear wereld zijn niet los van elkaar te zien. Maar er is doelgroep die vaak over het hoofd gezien wordt in de kleurrijke skatecultuur: vrouwen en queer-personen. Negara Faghir en Kim Butter wilden daarom een veilige plek creëren voor deze twee specifieke doelgroepen. Zij organiseren in Rotterdam hun eigen skate-evenementen en maken zich hard voor het cateren van een omgeving zonder seksisme, racisme, trans- en queerfobia. 

Verrijkt door de Bims

Hij stond bekend als de tiener ‘rockster’ van Nederland. De inmiddels volwassen Leafs vertelt in zijn muziek over hoe zijn achtergrond hem heeft gevormd. Hij woont en groeide op in Almere, maar zijn achtergrond is niet compleet zonder de cultuurrijke Amsterdamse Bijlmer.

It runs in the family

Met zijn tweeën een verhaal vertellen op een doek. Dat doen de zussen Tisja en Ziarah. Ze combineren hun regels, visie en stijl van een inclusieve en kleurrijke wereld in één kunstwerk. Met hun werk in gallerijen in Amsterdam zijn de dames niet alleen talentvol, maar schitteren ze ook in colour-coordinated outfits en de prachtigste looks. 

Van Eindhoven tot Lowlands

Te zien in Justin Bieber’s videoclip en optredens van Amerika tot Lowlands: danscollectief The Ruggeds vertelt al sinds 2005 verhalen in hun breakdancing. Als collectief bewegen ze in stijl met verschillende lichamen in dezelfde mentaliteit.