Skip to main content

Zo stylen Jairzinho, Leafs en Bully de nieuwe PUMA RS-X Efekt Gradient

23/03/2023
puma rs-x

PUMA heeft de klassieke PUMA RS franchise uitgebreid met de nieuwe RS-X Efekt Gradient. Toen de RS-X dropte in 2018, werd de sneaker meteen een hit onder verschillende doelgroepen. Nu is het model terug in een vernieuwend silhouet, dat verkrijgbaar is in een grijs-blauwe, zwarte en zandkleurige colourway. In dit artikel bekijken we hoe artiesten Jairzinho, Leafs en Bully de zandkleurige colourway stylen. 

Hoewel de PUMA RS-X Efekt Gradient eigenlijk running sneakers zijn, kan de sneaker op verschillende manieren gestyled worden en in verschillende situaties gedragen worden. De originele PUMA RS (wat staat voor ‘Running System) stamt uit de jaren ’80 en was ’s werelds eerste ‘smart shoe’. Het had een ingebouwde computer in de hiel die data verzamelde zoals verbrandde calorieën en gelopen afstand en zorgde er daarmee voor dat sporters sneller, efficiënter en competitiever konden rennen. Voor die tijd revolutionair en vooruitstrevend.

Het materiaal van de sneaker biedt ondersteuning en zorgt er ook voor dat de schoen licht en ademend blijft. Tegelijkertijd zorgt de unieke overlays, gemaakt van verschillende materialen, voor een futuristische look. Door de vernieuwende stijl van de sneaker kan de RS-X Efekt Gradient in verschillende situaties gedragen worden en is het naast een sportsneaker, ook een alledaagse sneaker. 

Dat blijkt uit de verschillende manieren waarop artiesten Bully, Leafs en Jairzinho de sneaker stylen. Zo draagt Bully de sneaker bijvoorbeeld met een PUMA MMQ broek in dezelfde zandkleur en een fel oranje MMQ polo, voor een nettere look die overdag gedragen kan worden. Naar werk of school, maar ook naar een lunch met je schoonouders. Jairzinho laat zien dat de sneaker ook perfect is voor een look by night. Hij draagt de sneaker gecombineerd met een zwarte cargobroek en een suede PUMA MMQ jack, perfect voor een etentje of een feestje waarbij mensen voorzichtig genoeg zijn om niet op je sneakers te gaan staan. Leafs gaat volledig voor de sporty look en combineert de RS-X Efekt met een klassiek groen PUMA T7 trainingspak. Los van dat de sneaker op verschillende manieren gestyled kan worden, maakt de neutrale kleur ook dat de sneaker met talloze verschillende kleuren gecombineerd kan worden.  

De PUMA RS-X Efekt Gradient is vanaf 23 maart verkrijgbaar via Sneaker District