Skip to main content

Zoveel heeft Netflix betaald voor de rechten van Seinfeld en The Office

02/10/2021
Beeld:Netflix

Sinds gisteren staat de legendarische sitcom ‘Seinfeld’ op Netflix. Sindsdien is ‘Seinfeld’ trending op Twitter, omdat fans zo opgewonden zijn over het feit dat de sitcom eindelijk te streamen is. De show is natuurlijk al jaren van de buis, dus dat je de serie nu kan bingewatchen is voor velen een cadeautje.

Gezien het overweldigende succes van de serie en de vele miljoenen die de makers aan de serie verdiend hebben, kan je je voorstellen dat Netflix een flink bedrag neer heeft moeten tellen om de serie beschikbaar te stellen op het streamingplatform. Jerry Seinfeld verdiende zelf zo’n 40.000 dollar per aflevering. In 1998 verdiende de komediant 267 miljoen aan de serie.

Netflix strijdt al een tijdje om de rechten van oude televisieseries en voegt naast Seinfeld ook de legendarische serie ‘The Office’ deze maand toe aan hun bibliotheek. Hoewel het onbekend is hoeveel Netflix precies neergeteld heeft voor de shows, beschrijft TIME Magazine dat het streamingplatform meer dan 500 miljoen dollar heeft neergeteld voor de rechten van Seinfeld. Ook voor de rechten van meme kanon The Office werd eerder al 500 miljoen dollar neergeteld door NBC. Om de hitshow weer te kunnen streamen, heeft Netflix dit bedrag waarschijnlijk moeten overtreffen.

Dit heeft het streamingplatform natuurlijk niet betaald, zonder te verwachten dat ze dit terug zouden verdienen. En die verwachting is niet zo onvoorstelbaar als je denkt. In 2010 had de sitcom namelijk al meer dan 2 miljard verdiend aan herhalingen op televisie. Toen The Office verwijderd werd van Netflix USA, kon dit het streamingplatform zo’n 900 miljoen dollar aan abonnementen kosten.

Bedenk je dan maar eens hoeveel Netflix binnen gaat halen aan alle 90’s baby’s die de series gaan bingewatchen.

Leave a Reply