Skip to main content

Zwarte doos die de zelfvernietiging van de aarde vastlegt gemaakt

11/12/2021
Zwarte doos
Beeld: zwarte Doos

Binnenkort zal er een zwarte doos op aarde zijn die onze zelfvernietiging vastlegt. De onverwoestbare doos zal informatie verzamelen over de ondergang van de beschaving, om potentiële toekomstige bewoners te helpen.

Begin volgend jaar wordt in Australië een onverwoestbare ‘black box’ gebouwd om de zelfvernietiging van beschavingen vast te leggen. De recorder zal op dezelfde manier werken als een zwarte doos van een vliegtuig. Het zal twee soorten gegevens verzamelen. Contextuele gegevens zoals krantenkoppen, social media en metingen van bijvoorbeeld land- en zeewatertemperatuur. Gebeurtenissen zoals uitsterven van soorten en aantal van de menselijke bevolking worden ook geregistreerd.

De zwarte doos werkt op zonne-energie en is even groot als een bus. De doos, gemaakt van staal en graniet, hoort onverwoestbaar te zijn en kan een halve eeuw alle bruikbare gegevens opslaan. De box is al aan het opnemen, maar zal volgend jaar officieel in gebruik worden genomen. Het is voor iedereen mogelijk om draadloos verbinding te maken met de black box. Je moet dan wel op locatie zijn. Hier kan je meer informatie vinden.

Leave a Reply