Skip to main content

21 Savage maakt meer geld met streaming dan met touren

31/08/2021
Beeld: Flickr / Dan Garcia

21 Savage was te gast bij Gillie Da King en Wallo’s Million Dollaz Worth Of Game-podcast. Daar sprak de rapper over het belang van artiesten die hun eigendomsrechten op muziek bezitten. 21 Savage legde uit dat elk nummer dat je ooit hebt gehoord in het bezit van hem is. Dit op basis van een 70/30 verdeling met de Savage’s label Epic Records. De waarde van zo’n deal legde 21 Savage uit met een simpel voorbeeld. De rapper gaf aan meer te verdienen met streaming dan met touren. 

“Ik had een platina-album voordat ik mijn [eerste] deal tekende. Ik verdien meer met mijn albumverkoop dan met touren. Voor veel rappers komt het grootste deel van hun geld uit touren.” 

21 Savage

Het is niet de eerste keer dat de 28-jarige rapper het hierover heeft. In januari van 2017 maakte Savage gebruik van een deal met L.A Reid’s Epic Records die hem 100 procent eigendomsrechten gaf. Twee jaar later stuurde Savage via een tweet een reminder over dit gebeuren.

21 Savage heeft genoeg reden om op te scheppen. Voor veel rappers is de grootste bron van inkomen touren i.p.v. albumverkoop. Dat is bij 21 Savage omgekeerd. Als je kijkt naar de catalogus van de rapper, is dit meer dan logisch. Samen met een paar platina-albums, ‘Issa Album’ uit 2017 en ‘I Am > I’ Was uit 2018, heeft 21 als hoofdartiest 11 platina-gecertificeerde singles verdiend: Bank Account (6x platina), A Lot (5x), X (2x), No Heart (2x), Runnin (1x), Mr. Right Now (1x), Can’t Leave Without It (1x), Ghostface Killers (1x), Rap Saved Me (1x), Red Opps (1x) en Ball W/O you (1x).

Leave a Reply