Skip to main content

3robi & SRNO, een gegarandeerd succes

04/03/2022januari 3rd, 2023
Afbeelding via Event-Us

Een goed producer-rapper duo kan wonderen doen. Sinds The Beastie Boys en Rick Rubin en Dr.Dre en Snoop Dogg is gebleken dat een goede vaste samenwerking tussen een producer en rapper kan zorgen voor een completere sound. In Nederland zien we dat nu terug met 3robi en SRNO.

3robi en SRNO zijn een combinatie die keer op keer laten zien dat ze een gouden formule in handen hebben. Dankzij de producties komt 3robi’s authenthieke stijl sterk naar voren en vice versa. Vanaf hun eerste samenwerking werd al duidelijk dat de twee een match made in heaven zijn. Vandaag markeren ze het hoogtepunt van hun samenwerking met een compleet album ‘Flex Mood’. We hebben wat feitjes op een rijtje gezet.

‘Walou Crisis’ was hun eerste samenwerking

Als je eerste samenwerking gelijk een tijdloze monsterhit is als ‘Walou Crisis’, moet je eigenlijk al weten dat je goud in handen hebt. Hoewel het officieel een Dopebwoy tune is en dus geen officiële 3robi x SRNO samenwerking, is het wel de eerste keer dat de twee samen te horen zijn. De eerste officiële samenwerking tussen de twee is ‘3chiri’.

Ze zijn samen goed voor meer dan honderd miljoen streams

Het is geen geheim dat ze los van elkaar al hitmachines zijn. Beiden hebben ze meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars en hebben ze lijntjes lopen in het binnen- en buitenland. Als we alle keren bij elkaar optellen dat ze hebben samengewerkt, kom je uit op maar liefst 106,555,531 streams. Omgerekend is dit ongeveer 424.000 euro. Het bizarste? Het zijn maar tien tracks (inclusief tracks waar 3robi als featuring is), los van ‘Flex Mood’ dat vandaag is uitgekomen.

Ze zijn allebei independent

Eén van de grootste redenen waarom ze een album hebben uitgebracht, is omdat ze allebei independent zijn en bij hetzelfde management zitten. Op een gegeven moment hadden ze een goede klik en zaten ze steeds vaker in de studio. Voor ze het wisten, hadden ze 25 tunes samen en besloten ze om het om te zetten in een album. Het feit dat ze beide independent zijn en allebei bij Event-Us management zitten, maakte de release van dit project een stuk makkelijker.

Bijna alle tracks zijn in Marbella opgenomen

Wat doe je voor inspiratie als je eigen land in lockdown zit en het een koude, grijze winter is? Juist, je trekt naar het buitenland. Bijna alle tracks op ‘Flex Mood’ zijn gemaakt in Marbella, wat goed terug te horen is in de sound van het album. Het album heet daarom ook ‘Flex Mood’: Alle nummers zijn gemaakt voor een bepaalde flex. Flex met matties, flex op een feestje, flex in de auto, flex op vakantie, flex in de studio.

Check het hele album, ‘Flex Mood’ hieronder!