Skip to main content

Ari Lennox opgepakt op Schiphol na racisme vanuit KLM

29/11/2021november 30th, 2021
ari lennox
Beeld: Getty Images

Wanneer Amerikaanse artiesten naar Nederland komen, komen ze vaak met het idee dat ons klein kikkerlandje een utopia is als het gaat om drugs, feesten en seks. Helaas zijn niet alle Amerikaanse artiesten even blij met hun bezoek aan onze hoofdstad en blijkt het toch een cultuurshock te zijn, vooral als het gaat om racisme. Zangeres Ari Lennox kan na vandaag toegevoerd worden aan dit lijstje.

De populaire zangeres vloog voor een onbekende reden naar Amsterdam en kreeg volgens haar alles behalve een warm welkom. Precies een uur nadat ze haar aanwezigheid bekend maakte via Twitter, volgde er een bericht over het KLM-personeel. Deze specifieke tweet, waarin ze een foto plaatste van het KLM-personeel, is inmiddels verwijderd maar ze liet het niet bij deze tweet. ”Racisme. Wow Amsterdam, ik vind dit afschuwelijk”, tweette ze. ”Ik was zo blij om te reizen en deze gemene vrouw… ik heb nog nooit zo schaamteloos racisme meegemaakt.”

Volgens Ari Lennox heeft ze nog nooit zo duidelijk racisme meegemaakt toen ze etnisch geprofileerd werd. Vervolgens is ze gearresteerd, omdat ze volgens de Koninklijke Marechaussee overlast veroorzaakte. In september is nog bekend gemaakt dat de Koninklijke Marechaussee legaal mag etnisch profileren. Check de tweets en de inmiddels verwijderde tweet hieronder:

ari lennox

Leave a Reply