Skip to main content

Bekijk onze favoriete Lollapalooza optredens

02/08/2021
lollapalooza
Beeld: Getty Images

Juni, juli en augustus zijn normaal de maanden waarin we volop naar festivals trekken. Gezien de maatregelen kunnen we dit jaar niet genieten van onze jaarlijkse gehoorbeschadiging, vertrapte sneakers en veel te dure drankjes. We zullen het dus moeten doen met de beelden van onze vrienden in de Verenigde Staten. Daar is het festivalseizoen van start gegaan met Rolling Loud, gevolgd door Lollapalooza.

Je hebt de beelden vast voorbij zien komen op social media. DaBaby ging viraal vanwege zijn homofobische opmerkingen tijdens Rolling Loud. Rappers zoals Lil Uzi Vert, Young Thug en Bobby Shmurda lieten hun nieuwe tracks voor het eerst live horen en deelden zelfs nieuwe muziek. Hoewel er helaas nog geen beelden van zijn, trok Megan Thee Stallion het grootste aantal bezoekers op Lollapalooza, met meer dan 180.000 fans. Al met al was het een bijzonder weekend voor hiphop. Het wekt de nodige jaloezie op bij de redactie, maar gelukkig hebben we tegenwoordig het internet. Zo kunnen we alle optredens toch bekijken.

Complex heeft een selectie gemaakt van onze favoriete Lollapalooza optredens. Bekijk de selectie hieronder.

Tyler, The Creator

Tyler, The Creator zit in de meest veelbelovende fase van zijn carrière. Met zijn vorige album ‘IGOR‘ maakte hij de sprong van underrated, underground rapper naar een gerespecteerde artiest en producer. Met zijn laatste album ‘Call Me If You Get Lost’, heeft Tyler bewezen consistente kwaliteit te kunnen leveren. Hij had dan ook een van de meest langverwachte optredens bij Lollapalooza.

Jack Harlow

Jack Harlow is al ontzettend lang bezig, maar had vorig jaar zijn grote doorbraak met ‘What’s Poppin‘. Hierna volgden hits als ‘Tyler Herro’ en inmiddels kunnen we ons de scene al niet meer zonder hem voorstellen. Jack had een setlist vol bangers. Zijn optreden kon dan ook niet missen in deze lijst.

Playboi Carti

https://www.youtube.com/watch?v=BjxFi4AUVKs&ab_channel=ekusas

Playboi Carti staat bekend om zijn simpele flowtjes en ijzersterke beatselectie. Hoewel de meningen verdeeld zijn over zijn performance skills, kan niemand zijn interactie met het publiek ontkennen. Carti weet wat zijn fans willen horen en hoe hij de moshpits aan moet wakkeren. Daarom had hij ook een van de leukste Lollapalooza sets van de avond. Zo leuk, dat fans hun kritiek uitten richting het publiek van Rolling Loud, dat zich niet zo leek te vermaken tijdens Carti’s set.

Steve Aoki

DJ Steve Aoki is naar verluidt een van de rijkste DJ’s ter wereld. De 43-jarige is een electro house artiest die zijn eerste grote hit scoorde met de single ‘I’m in the House‘ uit 2009. Sindsdien werkte hij samen met grote namen als Iggy Azalea, Will.i.am, Linkin Park en LMFAO. Aoki’s DJ-set ging viraal nadat hij de iconische punkband All Time Low uitnodigde om op te treden, waardoor de fans van de groep helemaal uit hun dak gingen.

Flipp Dinero

In 2018 verwierf Dinero erkenning toen Odell Beckham Jr. danste op ‘Leave Me Alone’ waardoor het nummer viraal ging. Als ‘Leave Me Alone’ geen bel laat rinkelen, dan hopelijk het nummer ‘How I Move’ met Lil Baby wel. Als beide nummers je niks zeggen, dan is Flipp’s show bij Lollapalooza zeker het kijken waard.

Leave a Reply