Skip to main content

Broederliefde – Jungle, de zomerhit die elk jaar de charts verovert

13/07/2021juli 28th, 2021
broederliefde jungle

Als tegenwoordig de zon schijnt, kan je niet anders dan denken aan alle mooie momenten uit het verleden. Ook dit jaar is de zomer niet zoals wij normaal gewend zijn. We hadden versoepelingen, toen weer niet, toen weer wel. Het zorgt voor verwarring, teleurstelling en frustratie. Gelukkig kan er in tijden van onzekerheid altijd nog gebouwd worden op de Nederlandse muziekmachine, Broederliefde.

Broederliefde – Jungle

De zomerhit ‘Jungle’ van Broederliefde, uitgekomen in 2017, was er één voor de boeken. De Rotterdamse formatie begon met het woord Jungle (of Imago) en een beat van Jack $hirak. Zo werd er een begin gemaakt aan één van de grootste, Nederlandse zomerhits aller tijden. Het nummer werd geschreven op een schrijverskamp van Broederliefde in Zeeland, met een bepaald verlangen naar het buitenland. Dit verlangen werd verzadigd door de videoclip te schieten in Gambia en Senegal.

Vier jaar later en het nummer ‘Jungle’ is nog steeds een zomerhit. Het is Broederliefde namelijk gelukt om het dit jaar weer dunnetjes over te doen, want sinds april staat Jungle weer in de top 200 van Nederland. Elke zomer (met uitzondering van 2020) springen de streamingcijfers van ‘Jungle’ omhoog. Niet te verwarren met het nummer ‘Jungle’ van Cor uit 2021 of van Mensa uit 2019.

Deze hit was zo groot, dat we het bewust niet meegenomen hebben in onze Top 50 Zomer Hits Om Toe Te Voegen Aan Je Playlist. Wel staat daar onder andere de track ‘Mi No Lob’ in: het beruchte nummer dat door DJ’s niet gedraaid mocht worden op festivals als Broederliefde daar moest optreden. BL-lid Sjaf legt uit: ”Dj’s waren bang dat het kapot gedraaid zou worden”. Wederom het bewijs dat de mannen van Broederliefde de koningen van de zomer zijn.

Leave a Reply