Skip to main content

Cor brengt vandaag zijn nieuwe album ‘Met Liefde Uit De Wijk’ uit: “zonder muziek zat ik nog steeds in de criminaliteit”

02/06/2023
Beeld: P.$HOTYA

Het nieuwe album van Cor genaamd ‘Met Liefde Uit De Wijk’ is vandaag uit! Het is het eerste project dat hij uitbrengt onder Noah’s Ark. Het album staat symbool voor zijn groei als artiest en als mens. Het is geen onbekend gegeven dat het leven van Cor er anders uitzag een paar jaar geleden. Anno 2023 leeft Cor naar eigen zeggen een heel ander leven. Zo vertelt hij: ‘zonder muziek was mijn leven hetzelfde als vroeger geweest’. Wij spraken hem over het maakproces van zijn album, zijn leven als vader, zijn buurt Rotterdam-Oost en zijn studiosessies.

Dit is het eerste album dat je uitbrengt onder Noah’s Ark. Wat is er sinds je getekend bent veranderd in het release proces?

“Er is veel veranderd. Voorheen deed ik alles zelf en wat dat betreft valt er een last van mijn schouders. Ik hoef niet meer zelf over alles na te denken en heb nu een goed team achter mij staan. Daar ben ik erg dankbaar voor. Vooral de marketing pakken ze erg goed op voor mij. Ook checken ze producers en andere artiesten voor mij en dat geeft mij ook veel rust.”

Het album heet ‘Met Liefde Uit De Wijk’. Hoe ben je op de titel gekomen?

“De titel heeft twee betekenissen en dat zit hem in het woordje ‘uit’. Het refereert naar de wijk als afzender van liefde. Tegelijkertijd staat het woordje ‘uit’ ook voor mijn verleden die ik achter mij heb gelaten. Ik wilde op dit album vertellen over de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt als mens in de afgelopen tijd. Mijn laatste album kwam ruim anderhalf jaar geleden uit en ik heb voor dit album echt de tijd genomen om die groei te beschrijven. Ik vond het belangrijk om de nadruk te leggen op de positiviteit die nu in mijn leven speelt. Tuurlijk zal dat rauwe randje van vroeger er altijd zijn. Soms komen die emoties van vroeger naar boven en dan maak ik bijvoorbeeld een nummer zoals ‘Soldier’, maar het zal niet meer de overhand hebben. Het vaderschap en de muziek hebben mijn leven veranderd. Los van het artiest zijn, leid ik nu een heel normaal leven als vader met een gezin. Alles gaat nu goed. Mijn relaties met al mijn dierbaren zijn goed en ik heb nu de dingen waar ik vroeger alleen maar van droomde. Het is voor het eerst sinds tien jaar dat mijn jongens en ik allemaal tegelijk buiten zijn. Ik houd mij vast aan die positiviteit.”

Hoe zagen de studiosessies voor dit album eruit?

“Ik heb dit album bijvoorbeeld gemaakt veel verschillende producers zoals $hirak, Jimmy Huru, IliasOpDeBeat, Hakmadafack, p.APE en een nieuw talent Jort. De keuze om veel met hen te werken komt doordat zij mij een goed en oprecht gevoel geven. Ik moet buiten muziek om ook een goede band met de persoon hebben om fijn te kunnen werken. Met alle respect voor de industrie, maar ik kan niet werken met mensen die nep zijn. Ik weet gelijk wanneer iemand oprecht met mij is en wanneer nieten doe daarom ook niet mee aan die fake industry love.”

“Nu ik vader ben werk ik niet graag ’s nachts in de studio. Meestal werken we in de avond vanaf acht uur tot een uurtje of twee. Verder moet ik in de studio mijn sigaretten hebben en een blikje. Kan van alles zijn behalve Red Bull. Daar hou ik niet van.”

Hoe combineer je het vaderschap met het artiestenleven? Cor

“De persoon die ik als artiest ben verschilt niet met wie ik echt ben. Dus daarin hoef ik gelukkig niet te schakelen. Daarnaast word ik heel goed geholpen binnen mijn gezin en mijn familie dus dat geeft mij de ruimte om bezig te zijn met muziek. Tegelijkertijd maak ik ook veel tijd vrij om met mijn familie te kunnen spenderen. Als ik vrij ben ga ik met mijn zoon langs bij zijn opa en oma, naar het zwembad of naar de dierentuin. Soms neem ik hem zelfs mee naar mijn eigen sociale planningen. De aanwezigheid van mijn zoon heeft mij geholpen met alles wat ik tot nu toe bereikt heb. Door hem is mijn focus nog scherper en ben ik nog meer gaan strijden voor mijn muziekcarrière. Hij is mijn grootste zegen.”

Je komt uit Rotterdam-Oost. Hoe heeft die buurt jou geïnspireerd tot het maken van dit album?

“De dankbaarheid voor mijn muziek. Als ik in de buurt om mij heen kijk zijn er veel jongens om mij heen die nog steeds diep in de criminaliteit zitten en jarenlange celstraffen uitzitten. Als ik muziek niet had dan was dat ook mijn situatie geweest. De mensen in mijn buurt geven mij de motivatie om door te pakken met de muziek. Zij zien dat ik het geluk heb gehad met muziek en ze supporten mijn daarin. Zonder mijn manager John was ik nooit gaan rappen. Ik ken hem al 25 jaar en hij is er sinds dag één bij geweest. Hij was degene die zei dat ik muziek moest uitbrengen. Ik wilde het zelf helemaal niet omdat ik nog met dingen bezig was die in mijn ogen niet samengingen met het maken van muziek. Toen ik het toch deed sloeg het gelijk aan en stond ik drie maanden erna bij 101Barz. Ik rapte in het begin nog incognito. Rotjoch spoorde mij aan om mijn gezicht te laten zien omdat hij in mij geloofde.”

Welk succes zou je willen behalen met dit album?

“Voor mij is het al een succes als er positieve reacties op mijn plaat komen. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om de juiste keuzes te maken. Succes is voor mij niet gekoppeld aan platen aan de muur. Natuurlijk is het mooi om platen te krijgen, maar dat is niet het hoofddoel. Voor mij is het al een succes dat ik muziek mag maken. Binnenkort sta ik ook met een eigen show in Rotterdam. Verdere details volgen later nog. Voor mij is het heel erg speciaal dat mensen voor mij zullen komen.”