Skip to main content

Interview: Cordae over wiet roken in Amsterdam, zijn optreden in de Melkweg en meer

05/08/2022januari 3rd, 2023
cordae melkweg
Beeld: Raven Varona

‘Sorry dat ik mijn camera uit heb, ik lig nog in bed’. Zo begint Cordae ons interview via Zoom. Hij heeft het druk. Zo heeft hij begin dit jaar zijn album ‘From A Birds Eye View’ uitgebracht. Het album bevatte featurings van Lil Wayne, Gunna, Stevie Wonder en meer. Momenteel bereidt hij zich voor om op wereldtournee te gaan. En ja, hij komt naar Nederland. Op 7 oktober presenteert Complex NL de ‘From A Birds Eye View Show‘ in Melkweg in Amsterdam. Naar aanloop van dit optreden spraken wij Cordae over de tourlife, Bill Gates, nieuwe muziek en meer. 

Cordae in de Melkweg

Het optreden in de Melkweg zal niet de eerste keer zijn dat Cordae ons land bezoekt. Zo vertelt hij al eerder in Amsterdam te zijn geweest en zich te verbazen over de gelijkenissen met New York. ”Ik zag meteen waarom ze New York ook New Amsterdam noemen. De invloed die Amsterdam op New York heeft gehad is overduidelijk.” Zoals velen anderen, denkt Cordae automatisch aan wiet en de Red Light District als hij aan Nederland denkt. Hij vertelt dan ook zich het meest te verheugen op het roken van goede wiet en zijn optreden in de Melkweg. ”Er is niets leukers dan optreden, dus ik kijk daar altijd heel erg naar uit”, vertelt de rapper. En dat voor iemand die zelf haast nooit naar optredens gaat. ”Mijn allereerste concert was van Lil Bow Wow. Toen was ik vijf jaar. Dat is ook het enige concert waar ik ooit naartoe ben geweest voordat ik in de muziekindustrie werkte. Toen ik begon als artiest en vaker op ging treden met andere artiesten, bezocht ik ook wel eens optredens. Maar ik doe het nog steeds niet vaak.” 

‘De invloed die Amsterdam op New York heeft gehad is overduidelijk.’

Cordae

Als Cordae maanden op tournee gaat, wat neemt hij dan mee? Wat eet hij wanneer hij elke keer in een ander land is? Wat kan niet ontbreken in zijn kleedkamer? Als we hem mogen geloven, maakt hij het niet al te bont. ”In mijn kleedkamer wil ik sowieso fruit, water en thee hebben. Ik wil graag gezond eten, maar dat lukt helaas niet altijd, dus ik probeer weg te blijven van snacks. Als ik op tournee ben, zal ik ook geen lokale gerechten proberen. Dan speel ik het liever op safe met iets dat ik ken. Ik ben namelijk een kieskeurige eter.” 

Bill Gates, nieuwe muziek en de Hi-level Mindset

Cordae houdt zich niet alleen bezig met muziek. Zo heeft hij onlangs ook een Ted Talk gegeven over de Hi Level Mindset, zijn label en een mantra die hij toepast op zijn leven. In de Ted Talk vertelt hij: ‘De Hi Level Mindset wil zeggen dat je bij alles wat je doet het uiterste uit jezelf probeert te halen. ‘ Cordae raakte geïnspireerd door zijn oma om altijd het uiterste uit zichzelf te halen en nu probeert hij dat ook in anderen te stimuleren. De Ted Talk werd meer dan 600.000 keer bekeken op Youtube. Zelfs Bill Gates heeft de indrukwekkende speech gezien en wilde hem daarna ontmoeten. Cordae plaatste een filmpje op zijn Instagram waarbij hij met de business mogul te zien is. Tijdens het interview vertelt hij dat hij en Bill Gates een gesprek over het leven hebben gehad en hun plannen voor de toekomst. ‘Hij zei dat hij mijn Ted Talk heel goed vond, dat was wel cool’.

Hij heeft net een nieuw album gedropt, hij geeft Ted Talks en over een paar maanden kun je Cordae dus ook zien optreden in Melkweg. Daar houdt het echter niet bij op. De rapper is namelijk al klaar om nieuwe muziek te releasen. Enkele weken geleden ging Cordae live op Instagram, waarbij een telefoongesprek met zijn A&R te volgen was. Het gesprek ging over een track die Cordae wil releasen, maar waar zijn A&R het niet mee eens is. Tijdens het interview vroegen we de rapper naar een update over de release. ‘Ik wacht nog steeds’, zei hij. ‘Ik zal jullie laten weten wanneer ik een go voor de track krijg. Tot die tijd focus ik me op mijn tournee.’ Wanneer we het interview afsluiten, zet hij toch nog even zijn camera aan: ‘Ik wil geen jackass zijn die de hele tijd zijn camera uit heeft staan’, zegt hij. ‘Ik waardeer alle steun vanuit Nederland namelijk enorm.’

Wil jij bij het optreden van Cordae in de Melkweg zijn? Bestel je tickets hier.