Skip to main content

De top 5 rising stars van dit jaar

29/12/2023
Beste muziek talenten

2023 is weer voorbij gevlogen en we hebben dit jaar mogen genieten van een hoop ijzersterke muziekreleases. Daarom hebben we met het team van Complex NL een aantal eindejaarslijstjes samengesteld waarin we de tofste projecten graag hun flowers geven. Met deze keer onze top 5 rising stars van 2023. 

5. Reanny

Reanny, de rapper uit de Amsterdamse wijk Kraaiennest, is een naam die je zeker in de gaten moet houden. Deze rijzende ster heeft in korte tijd een diepe indruk gemaakt in de muziekwereld. Met haar eerste singles ‘Bel me niet’ en ‘Pull up bby’, uitgebracht in 2022, heeft ze aangetoond dat ze niet alleen talentvol is, maar ook een unieke visie heeft. Haar muzikale reis begon vrij onverwacht toen ze in de studio was met Ocho van Ocho & Ibs. Ondanks aanvankelijke nervositeit, werd haar eerste nummer goed ontvangen en moedigde dit haar aan om door te gaan met muziek. Geïnspireerd door artiesten als Nicki Minaj en Cardi B, staat ze bekend om haar directheid en durf in haar nummers, een weerspiegeling van haar persoonlijkheid. Buiten haar eigen muziek heeft Reanny ons dit jaar ook verrast met een killer verse op het hitnummer ‘Ding’. Samen met o.a. Architrackz samplen ze hier een Nederlandse club classic.

4. Sluwe Ollie

Een ander aanstormend talent die dit jaar meters heeft gemaakt is Sluwe Ollie. Zijn herkenbare flowtje ging op Tiktok al snel door het dak en de artiest weet dit steeds meer om te zetten in een mooie muziekcarrière. Het afgelopen jaar scoorde hij met Loco Loco (featuring Alessio) en bracht hij ook zijn ÉÉN-EP uit. Sluwe bracht daarnaast een 101-sessie uit én is inmiddels getekend bij Top Notch. Kortom, hij gaat een mooie toekomst tegemoet.

3. Oykie

Oykie liet dit jaar zien wat hij allemaal in petto heeft. Zo bracht hij samen met Taylorr, Hmizo, Burleson en C.Smoke de keiharde posse cut ‘Slide’ uit en pakte hij dit jaar met ‘Zinedine’ en ‘Details’ meer dan een miljoen stream op Spotify. Logischerwijs was hij dan ook onze artist to watch van de maand oktober. De Amsterdamse rapper begon in 2021 met rappen en heeft inmiddels samenwerkingen met onder meer Kempi, Architrackz en Bizzey uitgebracht.

Maar als klap op de vuurpijl staat Oykie samen met El Chapo Junior op Lacrim’s EP ‘En attendant Corleone’. Het lijkt dus haast wel zeker dat we in de toekomst nog veel meer van hem gaan horen. Wordt vervolgd..

2. Lusho

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een nieuwe artiest, aan wie je meteen hoort dat hij/zij anders is. Lusho’s overtuigende delivery en unieke, catchy oneliners gaan hem nog ver brengen. In 2023 dropte hij een regelrechte banger met New Balance, die inmiddels op meer dan 7 miljoen streams staat. Recenter bracht hij ook de single 3-5-2 uit waarmee hij opnieuw weer bewijst dat hij een eigen sound brengt en is gekomen om te blijven. 

1. Brunzyn

Bruno van Dingen, beter bekend als Brunzyn, is een 25-jarige rapper uit Vlaardingen die snel naam maakt in de Nederlandse hiphopscene. Sinds zijn debuut in 2018 met nummers als ‘flexen tot ik sterf’ en ‘fuckboy’, heeft hij samen met internetfenomeen Joost Klein het label Albino Sports opgericht. Zijn recente succes kwam met een 101 Barz optreden, dat onmiddellijk nummer 1 trending op YouTube werd en snel de 1 miljoen views overschreed, waarmee het de meest bekeken video van het jaar werd.

Een sleutelelement van Brunzyn’s succes is de innovatieve marketingstrategie van Albino Sports, die slim gebruikmaakt van het internet en viraliteit. Hun tactiek, variërend van memes tot TikToks, toont aan hoe effectief ze zijn in het bereiken en boeien van een breed publiek, terwijl ze de indruk wekken van een spontane en ‘doe-het-zelf’ benadering. Deze strategie heeft bijgedragen aan Brunzyn’s groeiende fame in de muziekindustrie.

Houd onze kanalen in de gaten voor de eerste Frontline documentaire, deze gaat namelijk over Brunzyn!