Skip to main content

Def Jam kiest Nigeriaanse A&R toptalent Tunji Balogun als nieuwe CEO

10/08/2021
Tunji Balogun
Beeld: Linkedin / Tunji Balogun

Tunji Balogun is als nieuwe CEO voor platenlabel Def Jam bekendgemaakt. Hij komt als vervanging voor de manager van Eminem: Paul Rosenberg. Jeffrey Harleston was interim-CEO na het vertrokken van Paul in 2020. De Nigeriaanse Tunji Balogun is geen onbekende in de muziekwereld. Als mede-oprichter van Keep Cool Records heeft hij o.a. Freddie Gibbs & Madlib, Normani, Lucky Daye, VanJess en UMI getekend. 

Tunji Balogun heeft een geweldig cv opgebouwd voordat hij werd benoemd als CEO van Def Jam. In het begin van zijn carrière liep Tunji Balogun stage bij Warner Bros. Records (nu Warner Records) en Virgin Records voordat hij zeven en een half jaar bij Interscope Records werkte als A&R. Na dit alles trad hij in 2015 in dienst als senior vice president A&R, om vervolgens executive vice president A&R Def Jam te worden. Tijdens zijn tijd bij het label speelde hij een belangrijke rol bij het tekenen van onder meer Childish Gambino, Khalid, Brockhampton en Bryson Tiller. Dit allemaal terwijl hij druk is als mede-oprichter van Keep Cool Records.

Def Jam maakt dit jaar een aantal grote aanpassingen. Def Jam heeft Nicki Farag onlangs benoemd tot executive vice president en general manager, en Snoop Dogg vervoegde in juni ook het team als executive creatieve en strategische consultant. Snoop treedt ook toe als senior strategisch adviseur, met een “onmiddellijke focus” op A&R en creatieve ontwikkeling, rapporterend aan Universal Music Group voorzitter en CEO Sir Lucian Grainge en Def Jam’s interim-voorzitter en CEO Jeffrey Harleston. Daar voegt Def Jam nu de benoeming van een nieuwe CEO aan toe. 

Leave a Reply