Skip to main content

Deze internationale artiesten gaan opblazen in 2023

11/01/2023

In 2022 zagen we de comeback van de muziekindustrie. Nadat de maatregelen werden opgeheven en de evenementsector weer openging, leken alle artiesten klaar om nieuwe muziek te droppen en de wereld over te gaan. In 2022 zijn we dan ook getrakteerd op ontzettend veel nieuwe muziek én ontzettend veel nieuwe artiesten. Deze namen hebben in 2022 allemaal geluid weten te maken op hun eigen manier. Daarom denken wij dat zij in 2023 volledig op zullen blazen.

Ice Spice

Ice Spice was er vorig jaar ineens uit het niets met ‘Munch’, die een van de grootste hits werd van het jaar. Er werd voorspeld dat ze een one-hit-wonder zou zijn, maar sinds ‘Bikini Bottom’ en ‘in ha mood’, weten we dat Ice Spice veel meer in petto heeft. De 23-jarige rapper is een van de nieuwe gezichten in de New York drill scene. Met haar natuurlijke krullenkop en nonchalante flow, lijkt Ice Spice alle ingrediënten voor een superster te bezitten. Van viraal gaan met Drake tot het ontwikkelen van een hitformule: de 23-jarige rapper lijkt het allemaal al te hebben gedaan. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat 2023 het jaar van Ice Spice wordt.

Voor fans van: B-Lovee, Asian Doll, Saweetie

Kelz

Er is niet veel bekend over de jonge artiest uit Brooklyn – logisch, aangezien hij nog maar twee tracks online heeft staan. Halverwege 2022 bracht Kelz ‘Sinner’ en ‘Why’ uit en dankzij het contrast tussen zijn rauwe visuals en zijn engelachtige stem, wist hij al snel op te vallen en plantte hij de zaadjes voor een lucratief 2023. Zijn eigenachtige sound is te omschrijven als R&B op producties met dancehall elementen.

Voor fans van: The Weeknd, Brent Faiyaz

Lola Brooke

Waar de rapscene de voorgaande jaren voornamelijk gedomineerd werd door rappers uit Atlanta, zien we steeds meer rappers uit New York hun opwachting maken in de scene. Zo ook Lola Brooke, die online geprezen wordt voor haar zelfverzekerde energie en stage precense. Hoewel ze net haar eerste straathit binnen heeft met ‘Don’t Play With It’, lijkt Lola Brooke klaar voor alles wat het artiestenleven te bieden heeft. Met haar rauwe NY flow, catchy lines en overweldigende dosis zelfverzekerdheid, is Lola een belangrijke artiest om in de gaten te houden in 2023.

Voor fans van: Cardi B, Glorilla

Knucks

Misschien kan je zeggen dat 2022 al het jaar was dat Knucks opblies. Het is echter ook niet raar om te zeggen dat hij zijn plafond nog lang niet heeft bereikt en dat hij dit jaar mee gaat spelen in de Champions League van de UK-scene. Hij is al sinds 2014 bezig, maar bereikte zijn eerste grote succes in 2021 met ‘Los Pollos Hermanos’. Zijn talent leverde hem al features op van o.a. Stormzy en zijn ‘Alpha Place’ album werd goed ontvangen. Hij brengt een nieuwe en frisse sound met een combinatie van drillritmes en jazz-achtige samples.

Voor fans van: Stormzy, Nines, SL

EEM TRIPLIN

Als je over je eigen producties rapt, heb je volledig controle over je eigen sound en dit is te horen bij Eem Triplin. Hij begon als producer en werkte veel samen met $NOT, maar toen er verder niemand op zijn beats wilde rappen besloot hij het zelf te doen. Zijn doorbraak tune was ‘Awkward Freestyle’, waarop hij Tyler the Creator sampled. Hij weet hoe hij het internet moet gebruiken en maakte goed gebruik van zelfspot toen er maar 13 mensen bij zijn Rolling Loud show stonden, waardoor hij de situatie omboog naar iets wat we op het internet een ‘W’ noemen. Een ding is zeker: dit jaar gaan er nèt iets meer mensen komen.

Voor fans van: $NOT, Pi’erre Bourne, Tyler The Creator, Cochise

Ayra Starr

De mensen die Ayra Starr nog niet kennen, hebben haar wellicht voorbij horen komen op het album ‘More Love, Less Ego’, van Wizkid. Ayra Starr is verantwoordelijk voor de hook en een verse op de track ‘2 Sugar’. Vanaf de eerste seconde is haar talent al opmerkbaar. De stem van Starr vloeit over de Afro beats sounds in ‘2 Sugar’ en haar eigen tracks, waaronder ‘Rush’. De video is al meer dan 63 miljoen keer bekeken op YouTube, wat bewijs is dat Ayra steeds meer mensen bereikt met haar muziek. In 2023 zal ze dit ongetwijfeld voortzetten.

Voor fans van: Tems

Nemzzz

A million streams, a billion dreams‘, rapt Nemzzz op zijn track ‘2MS’. De UK based rapper scoorde eerder al hits met de tracks ‘2MS’ en ‘Elevate’, die beiden al meer dan 40 miljoen streams hebben op Spotify. Twee maanden geleden kwam zijn ‘Daily Duppy’ freestyle uit en Nemzzz deelde op Instagram ook al bij BBC 1 aanwezig te zijn, wat wil zeggen dat de rapper geladen wordt als het nieuwe UK talent. Gezien zijn catchy flow, weten wij zeker dat 2023 een groot jaar voor hem gaat worden.

Voor fans van: AJ Tracey

Tia Corine – Freaky T

TiaCorine dropte de video van ‘Freaky T’ een maand geleden en de rapper zit nu al op een miljoen weergaven. Niet zo gek, als je je bedenkt dat de track volledig viraal ging op TikTok. Er was niet eens een challenge aan de track verbonden, maar toch besloten meer dan 50.000 gebruikers een video te maken met ‘Freaky T’. De track is viraal gegaan door de harde, bouncy flow van TiaCorine. Gezien het feit dat TiaCorine zowel mannen als vrouwen zichzelf helemaal voelen op haar muziek, zijn we zeer benieuwd hoe TiaCorine in 2023 op zal blazen.

Voor fans van: Doja Cat

Sainté

Sainté brengt een nieuwe, laidback sound naar de UK rap scene waarvan we voornamelijk drill en grime sounds gewend zijn. In 2021 beschreef Complex UK al dat Sainté een van rap’s meest interessante prodigé’s was en dat heeft hij bewezen in 2022. Zijn track ‘Champagne Shots’ is inmiddels al meer dan 62 miljoen keer gestreamd op Spotify en ook zijn optreden bij Colors ging viraal. Fun fact: Sainté staat op 18 februari op OYSTER Festival in Melkweg in Amsterdam.

Voor fans van: Dave, Loyle Carner

RAYE

RAYE is in 2022 volledig viraal gegaan met haar hit ‘Escapism.’, die TikTok compleet heeft overgenomen. Zowel de normale versie als de versnelde versie hebben miljoenen streams opgeleverd, waarmee RAYE zelfs naar 26 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify is gegaan. Gezien het feit dat 2022 haar doorbraakjaar was, verwachten we veel goeds van RAYE in 2023.

Voor fans van: Mabel