Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Dieuwertje Heuvelings on repeat!

16/08/2021
Beeld: Dieuwertje Heuvelings (IG)

Het was ook allemaal te mooi om waar te zijn: de aankondiging dat festivals door konden gaan en de clubs weer open konden. Welgeteld twee weken heeft Nederland kunnen genieten van de vrijheid. Met het regenachtige weer, is het een teleurstellende zomer voor velen. Op vakantie gaan kan wel, maar liever niet. Verder valt er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere artiest naar hun favoriete tracks. We hebben geen festivals om nieuwe artiesten te ontdekken, maar zo kunnen we toch onze muzikale horizon verbreden. Daarom hebben we contact opgenomen met Dieuwertje Heuvelings. Complex was namelijk benieuwd naar welke nummers schrijfster Dieuwertje Heuvelings luistert op dit moment en wat die nummers voor haar betekenen. 

Noname – Rain Forest 

”Noname werd vorig jaar bij een nieuw publiek bekend toen J.Cole een disstrack over haar schreef. Noname had namelijk iets getweet waar hij zich aangesproken over voelde. Met haar antwoord van 1 minuut en 10 seconde geproduceerd door Madlib gooide ze gelijk alle deuren dicht. We hebben hier geen tijd voor gap. Met Rainforest doet ze dat weer, ‘How you make excuses for billionaires, you broke on a bus? – The rain forest cries and everybody dies a little.”’

Audrey Nuna – Top Again

”Toen ik werkzaam was als A&R in Amerika was Audrey een van de artiesten die ik tekende. Ontslag nemen was alleen maar lastig omdat ik wist dat ik dan niet meer met een van de grootste aanstormende talenten kon werken die ik mij voor kon stellen. Nog nooit heb ik zoveel veelomvattende creativiteit van dichtbij mogen aanschouwen. Hou d’r in de gaten, ze begint pas net.”

Charlotte Day Wilson – Keep Moving

”De hyper muzikale Charlotte Day Wilson is een van de meest onderschatte artiesten van het moment. Sinds 2015 brengt ze al consistent kwaliteit, een producer van jewelste met een liefde voor beeldspraak: ‘The wind embraces you in ways I wish i could.”’ 

Amaarae – Fancy

”Ik heb het debuutalbum ‘The Angel You Don’t Know’ van de Ghanese Amaarae stuk gedraaid vorig jaar, maar Fancy doet het nog steeds goed. Unapologetic, catchy, grappig en creatief ik kan niet wachten op haar volgende project.” 

IKRAAAN- Waarom

”De Vlaamse IKRAAAN heeft mijn hart gegrepen deze zomer; haar deliverance, stemgeluid en teksten zijn thought provoking, verfrissend en verwarmend tegelijkertijd.” 

Leave a Reply