Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Jayh Jawson on repeat!

09/08/2021
Jawh Jawson
Foto: Jilbert Ebrahimi / @picsbyjilbert Styling: Kimberly Wenas / @kimberlywenas

Het was ook allemaal te mooi om waar te zijn: de aankondiging dat festivals door konden gaan en de clubs weer open konden. Welgeteld twee weken heeft Nederland kunnen genieten van de vrijheid. Met het regenachtige weer, is het een teleurstellende zomer voor velen. Op vakantie gaan kan wel, maar liever niet. Verder valt er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere artiest naar hun favoriete tracks. We hebben geen festivals om nieuwe artiesten te ontdekken, maar zo kunnen we toch onze muzikale horizon verbreden. Daarom hebben we contact opgenomen met Jayh Jawson. Complex was namelijk benieuwd naar welke nummers de Avalon-oprichter momenteel op repeat heeft en wat die nummers voor hem betekenen.

1. DVSN – Dangerous City (ft. Ty Dolla $ign, Buju Banton)

Uitgebracht: 10 april 2020
Producer: Nineteen85, Noah Breakfast, Robin Hannibal
Label: OVO Sound

‘’Deze track is ooit aan mij geïntroduceerd door producer Zerodix. Vanaf dat moment was ik verkocht aan deze track. DVSN laat hier weer horen hoe veelzijdig zijn zang-skills zijn. Dat pakt mij als zanger uiteraard. De combinatie van deze artiesten vind ik ook bijzonder en uniek. Smoothe track met aan het einde een rauw randje als verrassing.’’

2. Rema – Soundgasm

Uitgebracht: 11 juni 2021
Producer: London, Dro, Shanti
Label: Mavin Global Holdings

‘’Rema brengt voor mij de vernieuwde versie van de afro sound. Eigenlijk zoals Wizkid dat deed in 2013, vlak voor z’n grote doorbraak. Ook met deze track brengt hij weer frisse flows en melodieën in dit genre. Heerlijke track voor een party, maar ook lekker om thuis of in de auto op te zetten.’’

3. DYSTINCT – Pikala  (ft. 3robi & Inkonnu)

Uitgebracht: 9 juli 2021
Producer: YAM
Label: Avalon Music

‘’Pikala is een track die je na één keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. De combinatie tussen Arabisch, Frans en Nederlands geven mij het gevoel dat ik toch een beetje Arabisch versta.. wat helaas niet zo is. Oja, ik krijg er ook heimwee naar Marokko van.’’

4. Zefanio – Summer

Uitgebracht: 21 mei 2021
Producer: Oath 
Label: Avalon Music 

‘’Zefanio is een artiest die mij (met zijn nummers) elk jaar minimaal één keer het gevoel geeft dat ik weer iets harder mijn best moet doen dan ik al deed. Zijn melodieën op deze track zijn niet voor de hand liggend, maar toch zó catchy. Om jaloers van te worden als singer-songwriter.  Deze track is voor mij ook dé track van Summer 2021.’’

5. Jayh Jawson – Ogen dicht

Uitgebracht: 11 juni 2021
Producer: Zerodix
Label: Avalon Music 

‘’De laatste track is een track van mij, maar dat is niet omdat ik zo gek ben op mezelf. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker trots op dit nummer. Maar de échte reden dat Ogen dicht bij mij op repeat staat, is omdat mijn zoon nog geen seconde in de auto zit en al vraagt: ‘Papa, mag ik Ogen dicht horen?’ Als vader maakt dat je natuurlijk supertrots! Al zou ik de track zelf niet zo gauw opzetten in mijn vrije tijd.’’

Leave a Reply