Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Trobi op repeat!

05/11/2021
Beeld: Nikki van Toorn

Het herfstweer is de perfecte aansluiting op de teleurstellende zomer. Op vakantie gaan, kon wel, maar liever niet. Verder viel er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere culturele pionier naar hun favoriete tracks. Er is tegenwoordig zoveel muziek, dat een duwtje in de juiste richting geen kwaad kan. 

Complex sprak daarom met Trobi. Als House DJ speelde hij shows over de hele wereld en hij werd de jongste artiest ooit die op 16-jarige leeftijd een contract kreeg bij Spinnin’ Records. Dit alles vanuit een passie voor muziek. We waren daarom benieuwd naar welke nummers de producer luistert op dit moment en wat die nummers voor hem betekenen. 

Trobi ft. LouiVos & Mula B – Einstein 

‘Ik wist niet of ik mezelf mocht kiezen, maar zag dat mijn voorgangers het ook hebben gedaan. Mijn eerste keuze is Einstein van mezelf. Ben momenteel bezig met mijn album en Einstein is daarvan de derde release. De tune had twee miljoen streams in één week en staat momenteel op nummer drie in de top 50. 

Het eerste gedeelte (van LouiVos) is in 2019 opgenomen. In eerste instantie had ik Kevin erop, maar het is uiteindelijk Mula B geworden. Mula B hoorde de tune en wilde er graag op. Hij wist meteen wat de tune zou doen.’

Lijpe ft. Frenna – Mansory 

‘Ben iemand die fan is van mijn eigen tune. Ik luister het als fan. Een track horen op de radio? Is killing hoor. Mansory is geproduceerd door mij. Het maken van de track is echt organisch gegaan. Werk veel met Lijpe, we werken altijd eerst de melodie uit, onder begeleiding van een piano. Na de melodie werken we de hele tekst uit. Volgens mij was dit afgelopen jaar wel een van de grootste bangers.’

Rvssian ft. Rauw Alejandro & Chris Brown – Nostálgico 

‘Nostálgico is een hele gekke tune. De vibe klopt, maar versta helemaal niks. Ik werk veel samen met veel internationale artiesten. Kan alleen Nederland en Engels dus bij mij gaat het echt om de vibe. Voor mij is de vibe belangrijker dan de mix.’ 

DJ Snake – You Are My High 

‘Ik hou echt van DJ Snake. Ik let echt op hoe mensen zich profileren en het totaal plaatje klopt helemaal bij Snake. Hij komt uit Frankrijk en maakt melodische nummers. Hij is anders in zijn genre. Fuck genre. Als je uniek bent, maak wat je wilt maken.  

Dit was vroeger echt een struggle. Ik begon met House en maak nu trap vanuit een passie. Maar stel trap is dying? Dan kan ik nog van alles maken. Je moet niet afhankelijk zijn.’ 

Morad ft. Trobi – CÓMO ESTÁN?

‘Ik wilde zo graag een tune met Morad. Ik spreek zulke dingen uit. Ik dacht: stuur die man gewoon een DM. Een bericht gestuurd en hij reageert kaolo snel. Na een kort gesprek wissel ik nummers uit met Morad en stuur ik hem vijf beats via Whatsapp. Volgende dag? Gelijk een pokoe. Nu heeft die pokoe (CÓMO ESTÁN?) 12 miljoen streams op Spotify.’

Leave a Reply