Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Yxng Le op repeat!

13/11/2021

Het herfstweer is de perfecte aansluiting op de teleurstellende zomer. Op vakantie gaan, kon wel, maar liever niet. Verder viel er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere culturele pionier naar hun favoriete tracks. Er is tegenwoordig zoveel muziek, dat een duwtje in de juiste richting geen kwaad kan. 

Complex sprak daarom met Yxng Le. De Ghanese artiest begon op zijn 12e met het maken van muziek en is sinds 2019 getekend bij het label van Frenna, 777 Records. We waren daarom benieuwd naar welke nummers Yxng Le luistert op dit moment en wat die nummers voor hem betekenen. 

Wiz Kid – Finale 

‘Het eerste nummer dat ik kies is van Wiz Kid. Als ik het goed heb kwam Finale uit in december van 2017. In mijn ogen voelde het als een overwinning voor Wiz Kid. Het liep niet zo goed met zijn muziek en die banger heeft alle deuren voor hem geopend.’

Future – Never Stop 

‘Ik luister veel tracks van Future die mij écht pakken. Never Stop werkt dan ook als een goede inspiratiebron. Het nummer zegt het al: het gaat over niet stoppen in life en focus. Het kan namelijk allemaal naar je hoofd stijgen. Ik wist niet wat ik wilde worden in het leven, maar heb wel altijd een passie voor muziek gehad. Het is dan ook goed om dicht bij jezelf te blijven.’

Yxng Le  – Dutty Wine 

‘Als derde op mijn lijstje noem ik Dutty Wine van mijn aankomende EP Peace Of Mind. In Ghana is er altijd wel een feestje. Zo heb ik Darkovibes ontmoet. We begonnen gelijk met praten. Daarna gelijk een nummer opgenomen en de sporen daarvan zijn kant opgestuurd om het bijna meteen weer terug te krijgen met een verse. Het verloop van dit soort dingen gaat altijd organisch voor mij. Denk dat de positieve mindset voor mij werkt.

Yxng Le – Real Ones 

‘De volgende is ook afkomstig van mijn EP Peace of Mind. Real Ones gaat over mijn day 1’s: familie en vrienden en fans. Heb het nummer eerst geteased op Instagram om te kijken of het werkt voor mijn fanbase. De teaser van Real Ones ging lekker waardoor ik er werk van heb gemaakt om het af te maken. Ik gebruik mijn fanbase als inspiratiebron. Ze laten duidelijk weten wat ze willen, maar je gaat ongeacht de keuze mensen teleurstellen. Het is altijd inspelen. Als ik een nummer niet tease dan luister ik soms naar advies van vrienden. De keuze is uiteindelijk wel altijd op basis van mijn gevoel.’  

Lijpe ft. Frenna – Mansory

‘Mijn laatste nummer op het lijstje: Mansory. Het heeft diepgang met een wisselende vibe. Frenna kwam met een sterke hook en Lijpe met lessen. Kan mij in de tekst van Mansory verplaatsen, je krijgt levenslessen mee. Je maakt dingen mee waarbij je denkt: ‘hier kom ik nooit uit’. Op zulke momenten heb ik altijd gedacht dat ik de situatie kan omdraaien. Ben spiritueel goed ingesteld, maar het gaat vooral om de mindset. Born ready voor alles in het leven. Positief of negatief.’

Leave a Reply