Skip to main content

Dit is waarom Ronnie Flex zijn verjaardag haat

15/10/2021
ronnie flex

Je verjaardag is voor veel mensen een holy day. Alles moet tot in de puntjes kloppen; van je outfit tot je onvergetelijke verjaardagsfeest waar er minimaal 15 mensen onuitgenodigd rondlopen. Niet iedereen heeft echter dezelfde excitement wanneer het draait om hun verjaardag. Ronnie Flex vertelde in een interview met De Volkskrant waarom hij hier een van is.

Al vanaf jongs af aan heeft Ronnie Flex slecht contact met zijn vader. Toen zijn vader vertrok naar de Verenigde Staten om muziek te maken was er een tijdlang nog telefonisch contact, maar hoe meer jaren er verstreken hoe meer dit verwaterde. Ronnie wilde echt contact, of helemaal niks. Het telefonisch contact veranderde in een jaarlijkse brief en vanaf zijn achttiende verjaardag besloot hij ze niet meer te openen.

“Tot ik achttien werd, weer een brief kreeg en dacht: ik maak die brief niet open. Terwijl ik wist dat als ik die brief wel zou lezen, het me veel zou doen, want mijn vader is goed met woorden. Hij kan alles: beats maken, schrijven, dichten. Die brieven van hem waren geen normale brieven. Maar het bleven brieven, waarin hij schreef hoe trots hij op me was, terwijl hij er nooit wás. Die brieven deden pijn.”

Het contact met zijn vader is gelukkig een stuk beter sinds zijn vader twee jaar geleden terug naar Nederland is gekomen. Ronnie gebruikt het slechte contact met zijn eigen vader als motivatie om een nog betere vader te zijn voor zijn eigen kinderen – Nori en de dochter die hij en Demi de Boer momenteel verwachten. Wholesome.

Leave a Reply