Skip to main content

Dit is wat ADF Samski zo speciaal maakt

23/02/2022
Beeld: Lowiegraphy

ADF Samski heeft ruim twee jaar geleden zijn intrede gemaakt binnen de hiphop-scene. Anno 2022 is hij een artiest die moeilijk weg te denken is in ons hiphop-landschap. Hij dropte zijn debuutalbum ‘Fresh Prince Van Noord’, zijn No Hook-trilogie werd een regelrechte YouTube-hit en ook is zijn 101Barz is op het moment van schrijven al 3,6 miljoen keer bekeken.

Hieronder hebben wij vijf redenen uiteengezet waarom ADF Samski een speciale artiest is:

Zijn eigenzinnige sound

ADF Samski kwam de game in met een verfrissende stijl. Zijn speelse flow in combinatie met de sample-based Westcoast beats van p.APE, baarden veel opzien. Hij bracht de jaren negentig terug naar de Nederlandse hiphop terwijl hij zelf in 2000 geboren is. Op het nummer ‘No Hook 3’ werd de legendarische houseplaat ‘Lady’ van Modjo zelfs gesampled.

Het feit dat hij op $hirak’s “UHUH” stond en er toch vanaf is gesprongen

ADF Samski gaf bij Rookworst de Podcast te kennen dat hij een verse had gedaan op de zomerhit “UHUH”. Toen hem werd gevraagd waarom hij niet op de uiteindelijke master stond gaf hij aan dat de track niet paste bij zijn muzikale toekomstvisie. Dat terwijl elke artiest de kans zou grijpen om op een track te springen met Ronnie Flex én Lil Kleine.

Hij teert niet op het succes van zijn broer

ADF Samski is zoals bekend het halfbroertje van Ronnie Flex. Ronnie loopt al een decennium mee in de rapgame en hij heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend. Samski had hier dankbaar gebruik van kunnen maken als ‘broertje van’ maar hij liet het. Zijn carrière is op organische wijze gebloeid en hij heeft dit dan ook op eigen kracht gedaan.

Hij denkt in collectief belang

Vaak zie je dat artiesten die afkomstig zijn van een collectief al snel solo gaan wanneer ze succes boeken. Ze gaan alleen maar met A-artiesten werken om zelf sneller op de ladder van de industrie te klimmen. Bij Samski merken me dat hij nog steeds veel muziek maakt met zijn ADF-vrienden. En dat is hoogstwaarschijnlijk omdat het plezier met zijn eigen mensen het grootst is.

Het constante her-uploaden van No Hook 3

Die tune zegt eigenlijk alles al. Boys die met messen zwaaien op een vrolijke track waarbij er een housenummer uit zijn geboortejaar gesampled is. Een grotere discrepantie gingen we niet vinden. Vandaar dat-ie zo viraal ging. Dat viel ook het label op die het nummer ‘Lady’ uitbracht. De sample kon niet gecleared worden en daardoor werd het nummer van YouTube afgehaald. Het nummer is zo populair dat fans het om de haverklap weer op YouTube slingeren.

Leave a Reply