Skip to main content

Frenna & Jonna Fraser over wat de Nederlandse scene mist

29/11/2021
frenna jonna fraser
Beeld: Jonnathan Hoost

Het nieuwe album van Frenna en Jonna Fraser heet Championships. Gezien de indrukwekkende carrières van beiden artiesten, is de titel zeer toepasselijk. Dat ze een dynamisch duo zijn, valt ook niet meer te ontkennen. Daarom staan ze deze maand op de cover en gaat Complex NL het gesprek aan met beide heren. 

De twee staan al jarenlang aan de top van de rapgame. Het is dus ook niet gek om te bedenken dat ze beiden internationale ambities hebben. Gezien het nationale succes van de twee, zou een stap naar het buitenland zeer haalbaar moeten zijn. We vroegen ze gelijk over wat er in hun ogen mist in de Nederlandse scene en daar kwam een duidelijk antwoord uit.

Frenna: Ik mis meer mensen met een eigen identiteit. Veel mensen zien hoe wij het gedaan hebben. We komen uit een bepaalde tijdperk, Frenna, Jonna Fraser, Ronnie Flex. Sommige mensen zitten nog steeds in die fase dat ze muziek maken zoals wij dat deden toen we opkwamen. Mensen missen eigen identiteit. Daarom vind ik bijvoorbeeld Cor echt nice, hij klinkt niet zoals iemand anders. Yade Lauren ook. Als artiest zijnde moet je ook gewoon een verhaal kunnen vertellen. Het draait niet altijd om streams en die club pokoes, het gaat om meer dan dat.

Jonna: Ja en ik denk ook dat er veel talent is die we nog niet gezien hebben. Maar als je goed genoeg bent, kom je wel boven water.

Verder spraken we de mannen over hun grootste accomplishments en waar ze het meest trots op zijn. Je kan de rest van het interview hier lezen.

Leave a Reply