Skip to main content

Hef vervult jaarlijkse belofte met december-album: ‘Bloed is Dikker Dan Water’

20/12/2023januari 25th, 2024

Het is inmiddels een traditie dat Hef elke winter een project dropt. En ook dit jaar trakteert hij ons in de laatste maand met een gloednieuw album: ‘Bloed is Dikker Dan Water’. Zowel Hef als Noah’s Ark hebben gesproken over meerdere albums die afgerond zijn op Curaçao. Tijd om een reis te nemen door de carrière van Bundes.

Julliard Frans – de echte naam van Hef – werd op 18 maart 1987 geboren in Rotterdam. Hij groeide op in Hoogvliet, waar hij veel over vertelt in zijn raps.

Hef had niet een jeugd zoals de meeste kinderen. Zijn ouders waren drugsdealers. Later raakte hij hier zelf ook in verwikkeld en stal hij onder meer scooters en fietsen. Over dit straatleven begon hij op een gegeven moment te rappen, wat uiteindelijk leidde tot veel succes.

Hij kwam in aanraking met hiphop via zijn halfbroer Adje, die al stevig aan de weg timmerde als underground-artiest. Na een tijdje nam Hef zijn eerste track op en brak hij door met het nummer ‘Puur’.

Adje’s label ‘STREETKNOWLEDGE’ was het platform waarop Hef zijn project ‘Hefvermogen’ lanceerde en samen met zijn broers Adje en Crooks de tape ‘Boyz in de Hood’ uitbracht. Hef’s debuutalbum werd in 2010 heruitgebracht onder Jiggy Dje’s label Noah’s Ark, waar hij in datzelfde jaar een contract tekende.

Inmiddels heeft Hef een indrukwekkend aantal projecten op zijn naam staan waarin hij rapt over thema’s die dichtbij hem liggen, zoals zijn voorliefde voor vrouwen, jonko en Hoogvliet. Zijn albums ‘Geit’ en ‘Koud’ behaalden de gouden status en hij kreeg in de loop der jaren diverse gouden platen.

Bundy geeft veel om de mensen om zich heen en bracht meerdere projecten uit met zijn broers. De aftrap van hun samenwerking was de ‘Boyz In De Hood’ tape, gevolgd door een legendarische 101Barz sessie waarin Crooks, het jongste broertje van Adje en Hef, een onuitwisbare indruk maakte als zestienjarig talent. Met Crooks bracht Hef het duo-album ‘Freddy & Bundy’ uit in 2013 en twee jaar geleden verscheen een langverwacht vervolg op ‘Boyz In De Hood’.

Hefvermogen 2

Vorig jaar bracht Hef een vervolg op ‘Hefvermogen’ uit: ‘Hefvermogen 2’. Daarnaast verscheen zijn debuutalbum 10 jaar na dato op vinyl. Het zorgde er voor dat Hef op zowel de eerste als tweede plek in de album charts terecht kwam.

Hef zit nog altijd bij Noah’s Ark en werd in 2019 aangesteld als A&R voor zowel de Ark als Top Notch. Daarnaast host hij zijn eigen podcast ‘Rookworst’ waarin hij uiteenlopende gasten ontvangt in een huiskamersetting. De podcast werd dit jaar bekroond met een Dutch Podcast Award.

Eind 2022 bracht Hef zijn eigen boek genaamd ‘Puur’ uit – geschreven door Erik Jan Harmens – waar hij net als in zijn muziek openhartig praat over onder meer het overlijden van zijn moeder, vaderschap, zijn chaotische jeugd en zijn carrière als rapper.

“We zaten met z’n tweeën op een bank, ik rookte wiet en vertelde Erik Jan mijn levensverhaal. Als ik er nu op terugkijk waren het een soort therapiesessies.”

Hef bij Radio Kunststof

Onlangs kondigde Hef zijn grootste show tot nu toe aan: in 2024 treedt hij op in het Rotterdamse Ahoy.
Hef heeft al 13 albums op zijn naam staan en voegt binnenkort een nieuw hoofdstuk toe aan deze reeks. Of worden het er toch twee..? We gaan er dit jaar nog achter komen!

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.