Skip to main content

Jack over nieuw album Waterman, vriendschap en groot dromen: ‘Ik wil zolang mogelijk gezond blijven, zoveel mogelijk geld verdienen en de liefde van m’n leven vinden’

05/10/2022januari 3rd, 2023
jack
Beeld: Inderinho

Jack heeft onlangs zijn nieuwe album ‘Waterman’ uitgebracht, een ode aan zijn sterrenbeeld. Het album kwam binnen op nr.3 in de Dutch Albums Top 100 en als cadeautje, kregen zijn fans er ook een minidocumentaire bij. Genoeg reden voor Complex om even te bellen met ‘Trap Jack’. Wij spraken de rapper over ‘Waterman’, je matties goed zetten en de liefde van zijn leven. 

Waterman 

Jack bracht zijn nieuwe album ‘Waterman’ uit onder Avalon. Na wat gedoe te hebben gehad met zijn vorige platenmaatschappijen, lijkt de rapper zijn thuis gevonden te hebben bij dit label. ‘Ik heb het naar m’n zin, ik voel me op m’n plek. Dat creëert ook een goede sfeer om te werken. Ik ga niet zeggen dat ik m’n eigen projectmanager ben, want ik heb twee super projectmanagers, maar ik krijg wel veel creatieve vrijheid.’ Het gaat goed met Jack. Hij werkt met zijn beste vrienden en zijn album kwam binnen op nr. 3. Hoewel de rapper aangeeft blij te zijn met de nr. 3 positie, motiveert het hem ook om harder te gaan: ‘Ik was natuurlijk heel blij met nummer drie. We hebben hard gewerkt en het is een hele mooie notering. Maar het knaagt wel een beetje aan me dat we de nummer één niet hebben behaald. Daardoor wil ik eigenlijk alweer de studio induiken voor een nieuw album. Zolang er honger is, is het goed. En er is veel honger.’

Op het album staan veel noemenswaardige tracks, waaronder ‘Slaap!’, een remake van The Opposites: ‘Ik zat in de auto en iemand zette die tune van The Opposites’, vertelt de rapper. ‘Toen dacht ik: dit wil ik wel in een nieuw jasje steken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had ze graag persoonlijk willen spreken over mijn versie van Slaap, maar dat is er helaas nog niet van gekomen. Als ik ze tegenkom zal ik ze zeker bedanken dat ze mij de goedkeuring hiervoor hebben gegeven.’

De titel ‘Waterman’ is een verwijzing naar Jack’s sterrenbeeld. Aan zijn sterrenbeeld heeft hij zijn loyaliteit te danken, wat belangrijk is voor Jack, gezien de waarde die hij hecht aan zijn vriendschappen. In de documentaire ‘Road to Waterman’ is te zien dat de rapper veel samenwerkt met zijn vrienden. Volgens hem is dit een ideale werkwijze: ‘Ik ben super loyaal aan mijn vrienden’, legt Jack uit. ‘Het klinkt misschien raar, maar ik zie alleen maar voordelen van het werken met vrienden. Door dit te doen kan ik mijn vrienden een kans geven om -indien ze willen-, te doen wat ze leuk vinden op een serieus niveau. Een van de featurings op mijn album is met Otje, dat is al sinds 2012 een mattie van me. Het betekent heel veel voor me dat ik hem de kans heb kunnen geven om op mijn album te staan en zijn talenten te delen op een groot platform.’

Hoewel het duidelijk is dat Jack hard werkt aan zijn carrière in de rapgame, lijkt hij dit allemaal te doen met een natuurlijke nonchalance. Deze nonchalance komt ook terug in zijn flows. Het klinkt alsof hij niet zijn best hoeft te doen om goed te rappen, hij kán het gewoon. Wanneer er tijdens het interview over de albumcover van ‘Waterman’ wordt gesproken, komt deze zelfde nonchalance terug: ‘Om eerlijk te zijn weet ik net zoveel als jij over het design van de cover’, lacht Jack. ‘Deze graphic designer had alle covers van Plan A voor mij gemaakt. Daar was ik heel blij mee, dus ik heb hem volledige vrijheid gegeven voor deze cover. Op wat kleine puntjes na, waren we eigenlijk meteen tevreden met het resultaat.’ 

Voetbal, geld en liefde 

Wat velen waarschijnlijk niet weten over Jack, is dat de rapper verschillende andere talenten en ambities heeft. Zo is hij een grote voetballiefhebber, die in zijn teksten regelmatig referenties maakt naar de sport. Jack vertelt zelfs voetbaltrainer te zijn van jongens tussen de 12 en 14 jaar. ‘Het is af en toe leuk, af en toe hoofdpijn. Ze kennen mij natuurlijk ook van mijn muziek, dus soms moet ik echt kort op ze zijn, zodat ze serieus zijn en gewoon trainen.’ Het loyaliteitsgevoel dat Jack beschreef bij zijn vrienden, komt ook terug bij de jongens die hij traint: ‘Ze komen niet uit een makkelijke buurt. Dus ik ben heel blij dat ik ze op deze manier kan helpen.’ Naast het teruggeven aan de buurt, ziet Jack ook andere groeimogelijkheden in de muziekindustrie. ‘Ik zou graag meer willen leren over hoe het te werk gaat achter de schermen in de rapgame. 

Hij heeft op jonge leeftijd al veel successen behaald, maar volgens hem is dit nog maar het begin. Jack hoeft dan ook niet lang na te denken over zijn plannen voor de toekomst: ‘Ik wil graag zo lang mogelijk gezond blijven, zoveel mogelijk geld verdienen en de vrouw van m’n dromen vinden. Als ik haar gevonden heb, zal ik net zo loyaal zijn in die relatie als ik ben aan mijn matties.’ En Jack’s plannen op het gebied van muziek? ‘Ik zou ook graag nog een track willen maken met Mula B en Yade Lauren. Wij zouden echt iets hards kunnen maken’, lacht hij.  

Stream Waterman hieronder.