Complex Picks: Willem - Spuug van God

mrt 05 , 16:10 MUZIEK
banner site
In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject. Dit keer bespreken we het nieuwe album van Willem 'Spuug van God'.

‘Je Voelt Je Zo Alleen’

‘Je Voelt Je Zo Alleen’ was een van de leadsingles van het project. De track kaart een groot probleem aan onder (jongere) mensen: eenzaamheid. De track begint rustig en melancholisch, maar halverwege dropt de beat en verandert de track in een echte hiphop tune. De track wordt afgesloten door een ijzersterke verse van Narco Polo, een sterk gecureerde artiest die nog relatief onbekend is. Banger.

'Spuug Van God'

De titeltrack van het project, ‘Spuug Van God’, voelt ook daadwerkelijk aan als een titeltrack. Alles klopt aan deze track: van de productie (die verzorgd wordt door Ramiks en Morgan Avenue) tot de tekst waarbij Willem weer open en eerlijk overkomt. Voeg daarbij de bridge die misschien kort, maar vooral krachtig en bloedmooi is en je hebt de perfecte titeltrack.

'Als Water'

In onze ogen is dit de perfecte afsluiter van het project. Willems vocal performance op deze track is insane. We wisten al wat hij kon met zijn stem na ‘Man In Nood’, maar dit voelt toch als een nieuw niveau. Met name de harmonie waarin hij het refrein zingt, is er een waardoor dit een track is die nog lang in de playlist zal blijven.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Adje - Authentic

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Adje's album 'Authentic' uit.

MUZIEK feb 28, 14:56