Acht dingen die jij moet weten over Sexyy Red

sep 20 2023, 17:06 MUZIEK
schermafbeelding 2023 09 20 om 170450
In het hedendaagse rap-landschap zijn er talloze nieuwe artiesten die de aandacht trekken. Echter, weinig artiesten zijn zo uniek als Sexyy Red.
De rapster, geboren als Janae Nierah Wherry in St. Louis, Missouri, begon voor het eerst op te vallen in 2018 dankzij haar virale nummer "Ah Thousand Jugs". Dit nummer was een sample van Vanessa Carlton's 'A Thousand Miles'. De jaren daarop bracht ze meerdere singles uit, maar haar echte doorbraak kwam in januari 2023 met de mega-hit "Pound Town". Deze track kende een enorme populariteit vanwege Sexyy Red's onverwachte en ongecensureerde stijl, wat haar bombardeerde tot één van de meest interessante nieuwe acts. Kort daarna sprong Nicki Minaj op de track "Pound Town 2", wat voor Red de eerste keer was dat ze in de Billboard Hot 100-lijst verscheen.
Sindsdien heeft de opkomende ster samengewerkt met artiesten zoals DaBaby en NLE Choppa. Daarnaast is ze gespot met beroemdheden zoals Drake en Travis Scott. Haar nummer "SkeeYee", uitgebracht in juli 2023, heeft al meer dan 11 miljoen views op YouTube.
Hoewel Sexyy Red veel liefde ontvangt van zowel fans als beroemdheden, is er nog veel dat het grote publiek misschien niet van haar weet. Om je volledig op de hoogte te brengen, hebben we een lijst samengesteld met de meest interessante feiten over Sexyy Red. Lees verder en ontdek ze allemaal.

Haar artiestennaam heeft ze al geruime tijd

Sexyy Red's artiestennaam heeft ze al een tijdje en heeft een eenvoudige oorsprong. Volgens de rapster werd ze tijdens haar middelbare schooltijd "Red" genoemd omdat ze haar haar vaak rood verfde en veel rode kleding droeg. "Sexyy" voegde ze toe toen ze een van haar eerste nummers op streamingplatforms zette. Over het kiezen van haar artiestennaam vertelt ze: "Toen ik begon met rappen, wist ik niet welke naam ik moest gebruiken. Mijn cameraman stelde toen 'Sexyy Red' voor, en dat voelde meteen goed."

Ze noemt zichzelf "de vrouwelijke Gucci Mane"

Verder noemt ze zichzelf de "vrouwelijke Gucci Mane". In april 2023 bracht Sexyy Red haar single "Female Gucci Mane" uit, waarin ze zichzelf vergeleek met de rapper. Op de vraag waarom ze vindt dat ze op Guwop lijkt, legt Sexyy uit dat fans en vrienden haar vaak zo noemden vanwege haar zelfvertrouwen en uitstraling.

Ze is moeder

Sexyy Red is moeder van een zoon genaamd Chuckie. Haar zoon, die ze ook wel "Sexyy Junior" noemt, is geboren in 2020. Ondanks dat Sexyy Red's carrière in een stroomversnelling zit, benadrukt ze dat ze elke dag moeite doet om quality time met hem door te brengen. Een belangrijk detail is dat haar zoon de drijfveer achter haar harde werken is. "Ik wil mijn zoon uit de achterbuurt halen, zodat hij niet opgroeit in dezelfde omstandigheden als ik," deelde ze met Complex.

Ze krijgt steun van artiesten als Drake, Travis Scott en Summer Walker

Fans zijn dol op haar en ook onder de top-rappers is ze zeer geliefd. Een opvallende naam die zijn waardering voor Sexyy heeft getoond, is niemand minder dan Drake. In juli onthulden ze hun vriendschap op Instagram. Het bijschrift luidde: "Ik ben de favoriete rapper van jouw favoriete rapper". Een maand later werden ze opnieuw innig samen gespot. Sexyy Red is inmiddels geboekt als openingsact voor de resterende concertdata van Drake's 'It’s All A Blur' tour. Travis Scott heeft ook zijn steun voor Sexyy Red laten zien. Hij verwelkomde de rapster op het podium tijdens zijn optreden op het Wireless Festival in Londen, waar ze haar hit "SkeeYee" ten gehore bracht voor een uitzinnige menigte. Sexyy Redd heeft ook vriendschappen gesloten met artiesten zoals Summer Walker (met wie ze samenwerkte aan "Sense Dat God Gave You") en GloRilla, nadat deze artiesten hun waardering voor haar toonden op sociale media.

Ontrouw in haar relatie inspireerde haar om te beginnen met rappen

Wat wellicht verrassend is, is dat ontrouw in haar relatie haar inspireerde om te beginnen met rappen. Nadat ze haar vriend betrapte met een andere vrouw, maakte ze een diss-track over hem. Dat betekende het begin van haar muzikale carrière.

Ze heeft een lipgloss merk opgericht, en de namen zijn behoorlijk interessant

Gebaseerd op de titels van haar nummers en specifieke songteksten, is het duidelijk dat Red niet bang is om anders te denken. Ze heeft ook een eigen lipgloss merk. De namen van sommige gloss tinten zijn ronduit gedurfd. "De namen voor mijn lipgloss zijn echt uniek. Mensen maakten grappen over de namen, maar toen ik ze eenmaal verkocht, vlogen ze over de toonbank. Ik heb er een genaamd 'Nut', met de kleur van noten. Een andere heet 'Gonorrhea', die groen is zoals gonorroe. Dan zijn er nog 'Yellow Discharge', 'Pussy Hole Pink', 'Booty-Hole Brown' en 'Coochie Juice'. 'Coochie Juice' is helder met zilveren glitters. Heel schattig." Ondanks de opvallende namen, zweert Sexyy Red dat ze heerlijk ruiken. Daarnaast zijn de lipglosses vaak uitverkocht.

Haar carrièredoelen strekken zich uit tot de schoonheids-, mode- en televisie-industrie

Sexyy Redd wil niet alleen bekend staan als een rapster; ze wil ook meerdere industrieën veroveren. “Ik wil op televisie komen, een make-up lijn hebben, kleding en haar verkopen. Ik wil wat winkels hebben, en ik weet dat ik dit allemaal ga bereiken." De rapster merkte ook op dat geld de belangrijkste weg is naar succes: "want ik geloof dat geld je overal naartoe brengt."

Red gelooft in buitenaards leven

Wat betreft buitenaardse wezens, bevestigt Sexyy Red haar overtuiging. In een interview met Complex, onderstreept de rapper haar unieke geloofssysteem. Niet alleen gelooft ze in Big Foot, maar ze is ook gefascineerd door andere mythische wezens zoals zeemeerminnen. Daarbij zoekt ze vaak op YouTube om haar overtuigingen te versterken. Echter, wat echt opvalt zijn haar persoonlijke spookverhalen. Het eerste verhaal gaat over een mysterieuze luidspreker die plotseling inschakelde, terwijl het tweede een nog griezeliger tintje had met een onverklaarbare tik. Net als andere bekende namen, zoals Post Malone, heeft Sexyy Red's overtuiging in het paranormale haar in de schijnwerpers gezet.
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10