Achter de schermen bij VULTURES van Kanye West & Ty Dolla $ign

feb 14 , 21:03 MUZIEK
ye
Afgelopen donderdag vond er een exclusieve luisterparty plaats voor VULTURES in het United Center. Het evenement werd georgaaniseerd door SPRKBX, een concert productie bedrijf geleid door Berto Solorio. Miguel Sandoval en de Nederlandse fotograaf Shots Fired waren achter de schermen aanwezig en doen voor Complex NL verslag van hun unieke ervaringen.

United Center

Ondanks het feit dat de luistersessie maar een paar dagen van te voren werd aangekondigd, wist deze alsnog binnen 7 minuten uit te verkopen. Om de preview van het nieuwe album succesvol te maken moest Solorio alles binnen 6 dagen regelen rondom de locatie: Het United Center. Dit deed hij samen met JAM. Wij spendeerden de unieke dag samen met Solorio.
img 5524
Toen we aankwamen troffen we Solorio en zijn team in volle focus aan, terwijl zij bezig waren met voorbereidingen. Speciaal voor deze avond is het podium, dat in het midden van de arena staat, met skateramps omcirkeld.

Voorbereidingen

Solorio die tussendoor meetings had met verschillende crewleden, vertelde dat de hele installatie in minder dan vier dagen was gebouwd. We vroegen aan Solorio of we een foto van hem mochten maken voor de gehele installatie. Hij antwoordde al snel met: “Laten we er op gaan staan!”. Eenmaal op het podium, hadden we uitzicht over de gehele arena en de tientallen mensen die aan het rondrennen waren om alles op tijd af te krijgen. In een paar uur zal het gevuld zijn met meer dan 16.000 fans. “Het was binnen zeven minuten uitverkocht,” zegt Solorio. “Ik had wel verwacht dat de kaartverkoop snel zou gaan, maar zo snel had ik niet verwacht. Hij vertelt ons hoe gevoelens van voldoening tijdens de evenementen in golven komen. “SPKRBX, het bedrijf erachter, is mijn nummer 1 prioriteit. Het uitverkopen ervan was het tweede”. Voor Solorio kwam het echte gevoel van voldoening pas toen de schoonmaakploeg de deuren van de zaal sloten en hij zeker wist dat de fans een goede avond zouden hebben. “De beleving van het publiek is het allerbelangrijkste”.
img 5425
De komende uren is het moeilijk om meer dan een paar minuten van Solorio’s tijd te krijgen. Hij is constant aan het ijsberen, vergaderen, telefoontjes beantwoorden en gasten op de juiste manier helpen. Ongeveer 30 minuten voordat de deuren van de arena openen, helpt Solorio het productieteam met de laatste dingen. Zo zien we hem onder andere zelfs het podium vegen.
img 5590

De Avond

Er hing een goede vibe in de arena toen de fans binnen kwamen. Het evenement begon met Ye en Ty Dolla $ign die hun entree maakten met het eerste nummer van het album "Vultures". Tijdens het derde nummer nodigt Ye zijn dochter North West uit op het podium om hun onlangs uitgebracht nummer "Talking/Once Again" te performen. Terwijl de hele menigte de tekst woord voor woord meezingt, vragen we Solorio hoe hij zich voelt. "Dit is echt gaaf", vertelt hij ons en voegt er meteen aan toe, "Heb je het naar je zin?" terwijl we verder gaan met het genieten van het concert. Verder bevatte het concert gastoptredens van onder andere YG, Bump J en Freddie Gibbs.
Na de show ontmoeten we twee fans die super enthousiast zijn, gekleed in t-shirts met het
'Vultures'-logo erop. "We zijn helemaal uit Duitsland gekomen! Dit is de beste avond van ons leven" vertellen ze me. Solorio, die warm omging met gasten en personeel, leek enorm voldaan en opgelucht door het succes van de avond. Zijn focus verschuift nu naar New York, waar SPKRBX deze triomf slechts 24 uur later moet herhalen in de UBS-arena.
2 1

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00