Ariana Grande onder vuur vanwege cultural appropriation

dec 03 2021, 14:05 MUZIEK
gettyimages 1202826388
Ariana Grande wordt online beschuldigd van cultural appropriation. Er komt een nieuwe era voor Ariana aan, waarbij ook een nieuwe look hoort. Zo is de zangeres nu een van de juryleden in The Voice. Hierbij is ze gespot met een onherkenbaar uiterlijk, waarbij ze een veel lichtere huid heeft en haar ogen kleiner lijken. Fans vinden dat ze er erg Aziatisch uitziet.

Cultural appropriation

Nadat Ariana Grande nieuwe foto's online plaatste, linkten veel volgers het met cultural appropriation. Dit is een fenomeen waarbij iemand die niet bij een bepaalde cultuur hoort, (vaak uiterlijke) kenmerken overneemt van deze cultuur. Dit heeft een negatieve belading omdat de mensen in kwestie vaak niet de negatieve ervaringen van die cultuur delen. Zo hebben Aziatische mensen veel met racisme te maken, iets waar Ariana Grande geen last van heeft. Er werd dan ook veel kritiek geuit op haar nieuwe look. Op Twitter werd de popster zelfs 'Asiana' genoemd. Bekijk hieronder enkele tweets.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Dit is niet de eerste keer dat Ariana Grande beschuldigd wordt van cultural appropriation. De zangeres is er eerder ook van beschuldigd uiterlijke kenmerken van Zwarte en latino vrouwen over te nemen. Ariana heeft zelf nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21