Artist To Watch: Narco Polo

mrt 15 , 10:00 MUZIEK
img 5075
Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. De Nijmegenaar is veel meer dan alleen een artiest: zo runt hij als mede-eigenaar zijn movement 'ALLE$ LIFESTYLE' dat bestaat uit een label, creative agency, productiebedrijf en feestorganisatie. Narco Polo is een persoon die keihard werkt om alles op meerdere fronten te laten lukken. Zijn sound is rauw en nonchalant en mysterieus en dat is dan ook precies wat hem zo uniek maakt. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest, ALLE$ LIFESTYLE, zijn bijdrage op het nieuwste album van Willem, roots en over zijn recente EP 'NARCO X STYN VOL. 1'.

Wat was je eerste muzikale herinnering?

"Vroeger hadden we thuis het album 'Dangerous' in huis van Michael Jackson. Dat was het eerste was ik mij muzikaal gezien kan herinneren. Als ik thuiskwam vanuit school, zette ik dat album meteen op. Alles aan het album was gek. De sfeer, diversiteit en ook de albumcover spraken mij echt aan. Al verstond ik niks van het album. Qua rap begon het voor mij allemaal met 90 's hiphop. Ik luisterde veel naar Wu-Tang Clan, Tupac en Big Pun en Westcoast-artiesten zoals Dr. Dre."

Raakte je daardoor meteen geïnspireerd om zelf muziek te maken?

"Als kind voelde ik mij niet geïnspireerd om muziek te gaan maken. Dat kwam pas op mijn 21e. Ik kwam in aanraking met een productieprogramma genaamd Reason. Dat ging via een huisgenoot die daar veel mee bezig was. Hij maakte voornamelijk dubstep. Ik vond dat programma er indrukwekkend uitzien en vroeg hem of hij mij dat programma ook kon geven. Zo ben ik zelf begonnen met het produceren van beats en dat heb ik tot de dag van vandaag doorgezet. In die periode ging ik stage lopen bij een sneakerwinkel. Daar werkte een jongen die rapte en ik liet hem over mijn beats rappen terwijl we in de zaak stonden. Op een gegeven moment begon ik zelf ook een beetje mee te rappen over mijn eigen beats. De klanten die daar binnenkwamen vonden het heel dope wat we deden. Dat motiveerde mij om door te gaan met rappen." Artist To Watch: Narco Polo

Vanaf welk moment begon je aandacht te krijgen met je muziek?

"Op een gegeven moment deed ik mee allemaal andere artiesten mee aan een muziekprogramma vanuit de gemeente Nijmegen, de stad waar ik vandaan kom. Daar kregen we les van artiesten en producers en uiteindelijk maakten we met alle artiesten die het programma ook volgden een collectief album. We traden ook op tijdens de jaarlijkse Zomerfeesten in Nijmegen. Die show ging zo gek dat ik dacht: 'Hier moet ik echt iets mee doen.' Later begon ik samen met mijn twee vrienden Aki en Sam de movement ALLE$ LIFESTYLE. Zo maakten we ook met zijn drieën muziek en begonnen we echt gas te geven. We hadden al snel het gevoel dat we ons plafond hadden bereikt in Nijmegen en daarom besloten we om naar Amsterdam te verhuizen. Vanaf dat moment begonnen we de muziek en het totaalplaatje eromheen uit te werken." Artist To Watch: Narco Polo

Met welke filosofie is ALLE$ LIFESTYLE ontstaan?

"De filosofie van ALLE$ LIFESTYLE is 'combine strength and maximize power'. Dat idee heeft ons gebracht naar het punt waar wij nu staan. We zijn het met zijn drieën begonnen en nu is het uitgegroeid tot een collectief met daaromheen verschillende creatives. De kern ligt bij muziek, daarbij runnen we ook een label, maar op een gegeven moment zijn we ook begonnen met een agency voor creatives en daarnaast organiseren we ook feestjes. Onze ambitie is echt om op internationaal vlak mooie dingen te doen. Onze artiesten zoals RIMON en Darrell Cole doen het erg goed in het buitenland. Die stijgende lijn willen we graag voortzetten. Sowieso vinden we het altijd belangrijk om op veel plekken te komen in de wereld en daar met mensen te netwerken. Dat ging ons al altijd al goed af."

Voorheen maakte je als artiest meer dark trap terwijl je de laatste tijd veel soulvolle sample-based muziek maakt. Hoe is die ontwikkeling ontstaan? Artist To WaNarco Polo

"In het begin maakte ik echt veel boombap hip-hop. Daar is het voor mij allemaal begonnen. Later begon mijn sound steeds meer richting trap te neigen. Ik kwam als jongen vaak in aanraking met de straat en in die zin is trap echt een deel van mijn leven geweest. Zo kon ik dat deel van mijn leven het beste vertellen. Daarna wilde ik weer door naar die sample-based jazzy sound en dat is waar ik nu vooral op ben, maar mijn op mijn aankomende EP 'TRAPLAND 2' wil ik weer meer voor die trappy sound gaan."
"Ik vind het sowieso leuk om met verschillende sounds bezig te zijn. Op dit moment ben ik ook bezig met het produceren van house/breakbeat met vocalen van artiesten zoals Playboi Carti, Young Thug en Kodak Black. Die mash-ups wil ik uiteindelijk releasen onder een alter ego. Het is voor mij niet belangrijk om hits te maken. Alles draait om plezier en daarom maak ik alleen maar wat ik voel. Mensen voelen dat en daarom krijg ik waardering van OG's in de game zoals Hef en Adje bij Rookworst. Dat was echt love."

Je stond ook op het album 'Spuug van God' van Willem. Hoe is dat ontstaan? Artist To Watch: Narco Polo

"Zijn dj en zijn manager hebben mij achtereenvolgens gecheckt omdat Willem mij graag op zijn album wilde hebben. We hadden elkaar één keer eerder gezien en dat was een paar jaar geleden. Ik stond toen o.a. samen met zijn vriendin op set voor een Nike-commercial. Dat was met de agency die ik run met ALLE$ LIFESTYLE. Willem kwam die dag toevallig langs voor zijn vriendin. Wij deelden met de agency ook hoodies uit aan iedereen op set. Zo ook aan Willem. Op het moment dat we die eerste link up hadden om aan zijn album te werken had hij diezelfde hoodie liggen in zijn auto. Dat was wel grappig. Eigenlijk was het maken van muziek het eerste echte contact dat we hadden. Het klikte meteen tussen ons. Vanuit die sessies is het nummer 'Je Voelt Je Zo Alleen' ontstaan. Op een gegeven moment vroeg hij mij of ik zijn voorprogramma wilde doen van zijn tour. Dat was een hele grote eer."

Spuug van God is een album dat gaat over het bewustzijn van je roots. Waar liggen jouw roots? Artist To Watch: Narco Polo

"Mensen kunnen nooit plaatsen waar mijn roots liggen. Ik ben Indonesisch, Ghanees en Nederlands. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader Ghanees-Indonesisch. Weinig mensen weten dit, maar in de koloniale tijd van Indonesië waren de Nederlanders te zwak om te vechten in het warme klimaat. Om die reden zijn de Nederlanders naar het Ashanti Koninkrijk - wat nu Ghana heet - gestapt om een deal te maken. Vervolgens heeft de Ashanti koning alle stammen die hij overwonnen had, laten vechten voor de Nederlanders in Indonesië. In Nederland houden ze stil dat ze door de Ghanezen gewonnen hebben. Zo is er in Indonesië uiteindelijk een Ghanese bevolking ontstaan. Veel mensen denken dat ik Marokkaans ben. In Marokko sprak iedereen mij aan in het Arabisch."

Wat kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?

"Onlangs is mijn EP in samenwerking met Styn uitgekomen genaamd 'NARCO X STYN VOL. 1'. Ik kende Styn al via via. Op een gegeven moment zag ik al zijn mash-ups voorbij komen van Ronnie Flex en Boef op allemaal sample-beats. Ik vond dat superhard en besloot met hem te linken. Zo zijn wij eigenlijk samen gaan werken. Onze tweede EP hebben we ook al ready. Die gaat ongeveer in mei of juni uitkomen en daar staan drie grote namen op. De eerste en tweede EP willen we samenvoegen en die als één plaat samenvoegen. Daarnaast heb ik meerdere singles liggen met o.a. Adje en Navarone Cole. Er komt veel aan dus spread the word."

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10