Beste songs van 2022 (Internationaal)

dec 29 2022, 17:01 MUZIEK
banner website
Dit jaar ging de evenementsector weer open, wat overduidelijk een positieve invloed heeft gehad op de muziekindustrie. In 2022 werden we namelijk overspoeld met nieuwe tracks, bijzondere samenwerkingen en tapes van zowel gevestigde, als upcoming artiesten. Het was dan ook niet makkelijk om een lijst samen te stellen van de beste songs van het jaar, maar de redactie heeft gekozen.
Dit zijn volgens Complex NL de beste internationale songs van 2022:

15. Kendrick Lamar - N95

Kendrick Lamar heeft zo'n consistent project gemaakt met 'Mr. Morale & The Big Steppers' dat er geen overduidelijke hits op het album stonden. N95 is de tweede track van het album en de eerse track waar we visuals van kregen. Het is rappende Kendrick op zijn best: verschillende flowtjes, punchlines die je op moet zoeken om het te begrijpen en een rauwe weergave van zijn emoties.

14. Quavo & Takeoff - Hotel Lobby

RIP Takeoff. De dood van een van de meest invloedrijke rappers van onze generatie, sloeg nog harder in omdat 2022 het jaar was waarin het publiek eindelijk in begon te zien hoe talentvol Takeoff was. Vanaf de eerste verse van 'Hotel Lobby' hoor je hoeveel invloed Takeoff heeft gehad op de Migos sound die de wereld over heeft genomen. Het was een van de beste rap songs van het jaar en het bijbehorende Colors optreden maakte de track nog beter.

13. Joey Bada$$ - Head High

Het talent van Joey Bada$$ wordt nog steeds onderschat, maar met zijn album '2000' heeft hij wederom bewezen hoe goed hij kan schrijven en rappen. We hadden makkelijk het hele album in deze lijst kunnen zetten, maar 'Head High' was toch een van onze favorieten.

12. Pusha T ft. Jay-Z & Pharrell Williams - Neck & Wrist

Met 'It's Almost Dry' heeft Pusha T een van de beste albums van het jaar gedropt en daar stonden veel uitzonderlijk goede rap tracks op. Denk bijvoorbeeld aan 'Diet Coke' met Kanye West, maar natuurlijk ook 'Neck & Wrist' met Jay-Z en Pharrell Williams. Met deze combinatie van artiesten kan je niet anders dan rap van het hoogste niveau krijgen. En dat is ook precies wat we hebben gekregen op 'Neck & Wrist'.

11. Rosalía - Saoko

Latin muziek heeft haar plek geclaimd in de wereldwijde muziekindustrie dit jaar en Rosalía was daar een belangrijke speler in. Op haar album 'Motomami' staan meerdere hits, zoals 'Depecha', waarbij Cardi B onlangs op de remix sprong. 'Saoko' was volgens de redactie echter de grote hit van het album en een van onze favoriete songs van het jaar.

10. Dave - Starlight

'If she don't miss me, miss me'. De snippet van 'Starlight' ging lang voordat de track uitkwam, al viraal op social media. Dave is in de laatste jaren gegroeid tot een van onze favoriete UK rappers, door zijn ijzersterke lyrics en delivery. Met 'Starlight' bewees hij wederom teksten te schrijven die we allemaal willen gebruiken voor onze Instagram captions, maar ook muziek te maken waar we keer op keer weer écht naar willen luisteren.

9. Steve Lacy - Bad Habit

'Bad Habit' is zonder twijfel de doorbraakhit waarmee Steve Lacy van opkomende artiest naar een naam ging die iedereen kent. Het is het type track dat overal viraal gaat. Niet alleen op onze favoriete streamingplatformen, maar ook op de radio en tv. We zijn dan ook erg benieuwd wat Steve Lacy in 2023 zal doen.

8. Beyoncé - Cuff It

Hoewel 'Break My Soul' eigenlijk de enige single van Beyoncé's 'Renaissance' was, werd 'Cuff It' onverwachts een van de grotere hits dit jaar. De sound van Renaissance is dan misschien nieuw voor het publiek van Beyoncé, Cuff It is een hit zoals we van haar gewend zijn. Dezelfde liefdevolle vibe als bij 'Love On Top', dezelfde mogelijkheid voor virale danspasjes als 'Single Ladies'. De track ging viraal op TikTok en de rest was geschiedenis.

7. Bad Bunny ft. Chencho Corleone - Me Porto Bonito

Bad Bunny had één en al hits in 2022, wat het niet makkelijk maakte slechts één van zijn tracks in de beste internationale songs van 2022 te zetten. 'Me Porto Bonito' is echter een publieksfavoriet. De track is kenmerkend voor het succes van Bad Bunny: meer dan 500 miljoen keer bekeken op YouTube en overal ter wereld een hit, zelfs bij de mensen die de track niet verstaan.

6. Glorilla ft. Cardi B - Tomorrow 2

2022 was het doorbraakjaar van Glorilla. Met 'F.N.F.' had ze al een gigantische hitsingle binnen en dit succes zette ze voort met 'Tomorrow 2'. Cardi B sprong op de tweede versie van 'Tomorrow' en leverde daarop een van de hardste verses van het jaar. Het was dan ook geen verassing dat 'Tomorrow 2' een van de grootste hits van het jaar werd.

5. Gunna - Pushin' P

Net voordat hij gearresteerd werd, dropte Gunna een van de grootste hits van het jaar. 'pushin P' heeft zoveel culturele invloed gehad, dat het onderdeel werd van onze slang. Met featurings van zowel Future als Young Thug en een beat van Wheezy Outta Here, bevatte 'pushin P' alle ingrediënten van een hitsingle.

4. Central Cee - Doja

'How can I be homophobic, my b*tch is gay'. Het is de eerste line van 'Doja' en genoeg om de track volledig viraal te laten gaan. Daar bleef het echter niet bij. De Eve sample, het gevatte refreintje en de noncha barz van Central Cee maken de track af. 'Doja' was een strategische zet om internationale successen te boeken en Central Cee heeft zichzelf daarin overtroffen. Volgens Complex UK is er zelfs nog nooit een UK track geweest die internationaal zoveel impact heeft gemaakt als 'Doja'.

3. Oxlade - Ku Lo Sa

Er zijn weinig artiesten die zo viraal zijn gegaan met hun Colors optreden als Oxlade. De snippet van het optreden ging al viraal op TikTok voordat de gehele video er was. 'Ku Lo Sa' nam in korte tijd de hele wereld over en werd een van de grootste hits van het jaar, van een guy die we daarvoor helemaal niet kenden.

2. Future - Wait For U

Hoewel 'Wait For U' niet de grootste hit van het jaar was, was dit volgens de redactie de beste muzikale song van 2022. Future flipte de Tems sample op zo'n manier dat de track overal werkt: van de club tot de auto tot een date. We weten inmiddels al jaren dat Future en Drake een ijzersterk duo vormen en op deze track laten beide rappers zich van hun sterkste kant zien.

1.Burna Boy - Last Last

'Last Last' kwam op dezelfde dag uit dat Kendrick Lamar zijn langverwachte 'Mr. Morale & The Big Steppers' dropte. Dit weerhield Burna Boy er niet van de grootste hit van het jaar te droppen. Er was geen ontkomen aan 'Last Last' dit jaar, een track over zijn break-up met Stefflon Don. Van de Toni Braxton sample tot de meerdere catchy hooks in de track: 'Last Last' is van begin tot eind een wereldhit.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21