Beyoncé: nieuwe muziek komt er aan

aug 11 2021, 11:50 MUZIEK
gettyimages 1307117263
In een interview met Harper's Bazaar vertelt Beyoncé dat nieuwe muziek onderweg is. De iconische artiest zegt al anderhalf jaar in de studio te zitten. Fans zien de laatste jaren hoe ze op andere manieren haar creativiteit uit. Zo bracht ze met Adidas haar super succesvolle Ivy Park lijn uit. In het interview zei ze zich te verheugen het collectief herstel van de wereldwijde pandemie te joinen: "Met alle isolatie en onrechtvaardigheid het afgelopen jaar, denk ik dat we er allemaal aan toe zijn om hieraan te ontsnappen, te reizen, lief te hebben en weer te lachen.", zei ze. "Ik voel een renaissance (revolutie binnen kunst, cultuur en wetenschap) aankomen. En wil deel uitmaken in het voeden van de renaissance op elke mogelijke manier."

"Met alle isolatie en onrechtvaardigheid het afgelopen jaar, denk ik dat we er allemaal aan toe zijn om hieraan te ontsnappen, te reizen, lief te hebben en weer te lachen. Ik voel een renaissance (revolutie binnen kunst, cultuur en wetenschap) aankomen. En wil deel uitmaken in het voeden van de renaissance op elke mogelijke manier."

Beyonce nieuwe muziek
Beeld: Campbell Addy/Harper's Bazaar

Beyoncé

Beyoncé startte in 2013 haar eigen bedrijf: Parkwood Entertainment. Zelf omschrijft ze het als een creatieve agency, platenlabel, productie bedrijf en management bedrijf, dat kunst en creativiteit op de eerste plek zet. Ze stelde sterke vrouwen aan op belangrijke posities. Toentertijd was de (creatieve) industrie nog meer gedomineerd door mannen dan nu. Ze vertelt in het interview over hoe haar bedrijf tot stand is gekomen. Nadat ze in haar jeugd en tienerjaren veel concessies moest doen om succesvol te kunnen worden, wilde ze onafhankelijk verder. Haar laatste passies draaiden voornamelijk om visuele content en kunst. Haar filmprojecten Beyoncé, Lemonade, Homecoming, en Black is King, waren zonder enige promotie toch stuk voor stuk unieke en baanbrekende projecten. Ook haar samenwerking met Adidas voor Ivy Park zorgt voor de meest oogstrelende foto's en video's.

Ivy Park

Voor haar nieuwste Ivy Park lijn liet ze zich inspireren door de cultuur van zwarte cowboys, ookwel denigrerend "cowhands" genoemd. Zwarte cowboys moesten met de meest ontembare paarden werken en hadden te maken met de ergste vormen van racisme en discriminatie. Ze bundelden hun talenten en krachten in de "Soul Circuit". De Soul Circuit-cultuur en swag van de Houston Rodeo komen samen met Adidas Leisure wear en de herkenbare drie strepen. Elementen van de zwarte cowboycultuur zie je in het gebruik van koeienhuid, leren chaps (broeken) en typische versierde spijkerstoffen. De lijn ligt al in de winkel en dat is waar we het voorlopig even mee moeten doen. Wanneer ze precies nieuwe muziek zal droppen, weten we namelijk niet. Maar de kruimels maken deze Yoncé fan al super, super excited.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21