Chivv over nr. 1 hit, Dixte van de week en samenwerking met Broederliefde: 'Het is heel speciaal'

aug 01 2021, 18:46 MUZIEK
Chivv verbreekt records deze week. De rapper is de eerste artiest die én op nr. 1 staat in de Fun XChart (met 'Come Online') én Dixte van de week is, (met 'Henny op een maandag'). Wij spraken de rapper over deze prestatie, hoe de samenwerking met Broederliefde na jaren weer tot stand is gekomen en zijn toekomstplannen.
Met de maatregelen van het coronavirus en het regenachtige weer, hebben we niet echt de zomer die we voor ogen hadden. Tracks als 'Come Online' en 'Henny op een maandag', zijn kenmerkende zomer tunes. Het doet dan ook extra pijn dat we de tracks dit jaar niet zullen horen op festivals. Dit stond de streams van Chivv echter niet in de weg. 'Henny op een Maandag' behaalde binnen 24 uur meer dan 200.000 streams. 'Come Online' tikt inmiddels bijna de 5 miljoen streams aan op Spotify. Momenteel werkt hij zelfs aan de internationale remix van 'Come Online': 'Ik kan nog niet delen met wie, maar het komt eraan.'' Het is niet gek, maar wel indrukwekkend dat de rapper zowel een nr.1 hit, als de Dixte van de week te pakken heeft. Chivv doet dit geheel independent, met zijn eigen label Un4gettable Music.

''Ik wilde gewoon weer mooie muziek maken met m'n broeders. Dat was voor mij belangrijk.''

Chivv

Chivv vertelt Complex dat het heel bijzonder voor hem was om dit te bereiken, maar dat hij het vooraf niet had kunnen voorspellen. ''Ik vind het heel speciaal'', zegt de rapper. ''Ik wilde gewoon weer mooie muziek maken met m'n broeders. Dat was voor mij belangrijk. Natuurlijk wist ik wel dat er een vibe was en dat deze samenwerking veel los zou maken, maar dit had ik niet verwacht.'' De laatste keer dat hij samenwerkte met Broederliefde, was in 2016. Chivv heeft een verse op 'Jongvolwassen', op het legendarische BL album, 'Hard Work Pays Off II'. Hierna ontstond er een vete, waardoor de twee partijen jaren niet hebben samengewerkt. Zonde, gezien de belangrijke positie die ze beiden claimen in Nederlandse hiphop.
Chivv legt uit dat de verzoening eigenlijk al een jaar geleden plaatsvond. ''We kwamen ongeveer een jaar geleden weer met elkaar in contact, via social media. Vervolgens hebben we een studiosessie gepland, maar daarin moesten we elkaar weer opnieuw leren kennen. Bij de volgende sessie was het meteen raak en maakten we 'Henny op een Maandag'. Ik ben blij dat we dit nu samen hebben kunnen doen.''
De rapper werkt momenteel aan zijn nieuwe album, dat in het najaar uit zal komen. Stream 'Henny op een Maandag' hieronder.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21