Chivv over nr. 1 hit, Dixte van de week en samenwerking met Broederliefde: 'Het is heel speciaal'

aug 01 2021, 18:46 MUZIEK
Chivv verbreekt records deze week. De rapper is de eerste artiest die én op nr. 1 staat in de Fun XChart (met 'Come Online') én Dixte van de week is, (met 'Henny op een maandag'). Wij spraken de rapper over deze prestatie, hoe de samenwerking met Broederliefde na jaren weer tot stand is gekomen en zijn toekomstplannen.
Met de maatregelen van het coronavirus en het regenachtige weer, hebben we niet echt de zomer die we voor ogen hadden. Tracks als 'Come Online' en 'Henny op een maandag', zijn kenmerkende zomer tunes. Het doet dan ook extra pijn dat we de tracks dit jaar niet zullen horen op festivals. Dit stond de streams van Chivv echter niet in de weg. 'Henny op een Maandag' behaalde binnen 24 uur meer dan 200.000 streams. 'Come Online' tikt inmiddels bijna de 5 miljoen streams aan op Spotify. Momenteel werkt hij zelfs aan de internationale remix van 'Come Online': 'Ik kan nog niet delen met wie, maar het komt eraan.'' Het is niet gek, maar wel indrukwekkend dat de rapper zowel een nr.1 hit, als de Dixte van de week te pakken heeft. Chivv doet dit geheel independent, met zijn eigen label Un4gettable Music.

''Ik wilde gewoon weer mooie muziek maken met m'n broeders. Dat was voor mij belangrijk.''

Chivv

Chivv vertelt Complex dat het heel bijzonder voor hem was om dit te bereiken, maar dat hij het vooraf niet had kunnen voorspellen. ''Ik vind het heel speciaal'', zegt de rapper. ''Ik wilde gewoon weer mooie muziek maken met m'n broeders. Dat was voor mij belangrijk. Natuurlijk wist ik wel dat er een vibe was en dat deze samenwerking veel los zou maken, maar dit had ik niet verwacht.'' De laatste keer dat hij samenwerkte met Broederliefde, was in 2016. Chivv heeft een verse op 'Jongvolwassen', op het legendarische BL album, 'Hard Work Pays Off II'. Hierna ontstond er een vete, waardoor de twee partijen jaren niet hebben samengewerkt. Zonde, gezien de belangrijke positie die ze beiden claimen in Nederlandse hiphop.
Chivv legt uit dat de verzoening eigenlijk al een jaar geleden plaatsvond. ''We kwamen ongeveer een jaar geleden weer met elkaar in contact, via social media. Vervolgens hebben we een studiosessie gepland, maar daarin moesten we elkaar weer opnieuw leren kennen. Bij de volgende sessie was het meteen raak en maakten we 'Henny op een Maandag'. Ik ben blij dat we dit nu samen hebben kunnen doen.''
De rapper werkt momenteel aan zijn nieuwe album, dat in het najaar uit zal komen. Stream 'Henny op een Maandag' hieronder.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00